ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ, ΗΛ. ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Παράταση ως τέλη Μαΐου για τα σήματα του ΕΟΤ

Δημοσίευση: 15 Απρ 2015 22:59 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:06

Ως τέλη Μαΐου, με την συγκατάθεση των αρμόδιων φορέων, παρατείνεται η προθεσμία έκδοσης του ειδικού σήματος νόμιμης λειτουργίας, με το χαρακτηριστικό λογότυπο του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού, για όλα τα τουριστικά καταλύματα της χώρας, όπως δήλωσε στην «Ε» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων νομού Λάρισας, κ. Ηλίας Ευσταθίου.

Η διευρυμένη περίοδος έκδοσής του, δίνεται όπως τόνισε, λόγω  

της μετάβασης στη νέα διαδικασία προμήθειάς του, ώστε οι ιδιοκτήτες των καταλυμάτων να έχουν το χρόνο  να ενημερωθούν και να προβούν στις απαραίτητες διαδικασίες. Ο κ. Ευσταθίου διευκρινίζει δε ότι, είναι υποχρέωση όλων των ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων να το αποκτήσουν, αλλιώς προβλέπεται πρόστιμο 1.000 ευρώ για όσους δεν το ανανεώσουν και περί των 50.000 ευρώ για όσους δεν το έχουν λάβει καθόλου τα τελευταία χρόνια.

Για τη διαδικασία ενημερώνει πως «Η προμήθειά του μπορεί να γίνει από τις κατά τόπους Ομοσπονδίες ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων και από φέτος πλέον οι αιτήσεις γίνονται και μόνον ηλεκτρονικά. Αποστέλλονται δε την ίδια στιγμή και στο Υπουργείο  Τουρισμού, όπου πλέον θα ενημερώνεται άμεσα για το ποια καταλύματα έχουν λάβει την συγκεκριμένο σήμα και λειτουργού νόμιμα.

Ελεγκτικοί φορείς είναι ο ΕΟΤ και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (Σ.Ε.Τ.Ε.).

Να σημειωθεί ότι καταργήθηκε η ανάρτηση του τιμοκαταλόγου στην πόρτα κάθε δωματίου και αντικαθιστάται με την επικόλληση του ειδικού σήματος λειτουργίας του ΕΟΤ.

Προβλέπεται δηλαδή η απόκτηση τόσο αριθμού σημάτων για τον κάθε επιχειρηματία, όσων και των δωματίων που διαθέτει το κατάλυμά του».

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass