ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

Μπλε κάδοι και σε 8 χωριά της Λάρισας

Δημοσίευση: 28 Ιουν 2013 22:15 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:05

Τοποθετώντας 160 μπλε κάδους και ενημερώνοντας περισσότερα από 1.500 νοικοκυριά, ο Δήμος Λαρισαίων επεκτείνει το πρόγραμμα ανακύκλωσης απορριμμάτων στην Τερψιθέα και σε επτά χωριά του πρώην δήμου Κοιλάδας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της υπηρεσίας καθαριότητας, μετά την ανάπτυξη του προγράμματος ανακύκλωσης συσκευασιών στον Δήμο Λαρισαίων το 2009 και Δήμο Γιάννουλης το 2011, έφτασε η στιγμή και οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Τερψιθέας και των χωριών της Δημοτικής Ενότητας Κοιλάδας να συμβάλλουν με τη σειρά τους στο έργο της ανακύκλωσης. Στις παραπάνω περιοχές, Τοπική Κοινότητα Τερψιθέας και Δημοτική Ενότητα Κοιλάδας, μοιράστηκε πόρτα-πόρτα ενημερωτικό υλικό για τη σωστή εφαρμογή της ανακύκλωσης σε 1.549 νοικοκυριά και ήδη έχουν τοποθετηθεί οι περισσότεροι μπλε κάδοι και συγκεκριμένα, Τερψιθέα 76 κάδοι, Κοιλάδα 18, Αμυγδαλέα 8, Ελευθερές 15, Κουτσόχερο 8, Λουτρό 7, Μάνδρα 13 και Ραχούλα 15 κάδοι.

Αρκετοί από τους κατοίκους αυτών των περιοχών έχουν δείξει ενδιαφέρον για το εγχείρημα προσερχόμενοι στο περίπτερο της Ανακύκλωσης που υπήρχε στο Φεστιβάλ Πηνειού ζητώντας πληροφορίες και παίρνοντας την τσάντα της ανακύκλωσης με τα ενημερωτικά φυλλάδια και το μήνυμα του δημάρχου.

Υπενθυμίζεται ότι στους νέους μπλε κάδους θα τοποθετούνται όλα μαζί τα ανακυκλώσιμα υλικά, δηλαδή χαρτί και χάρτινες συσκευασίες (π.χ. τροφίμων, απορρυπαντικών), αλουμίνιο (π.χ. κουτάκια αναψυκτικών, μπύρας), γυάλινες συσκευασίες (π.χ. μπουκάλια νερού και ποτών, βαζάκια τροφίμων), πλαστικές συσκευασίες (π.χ. μπουκάλια νερού, γαλακτοκομικών, χυμών, πλαστικές συσκευασίες τροφίμων, ειδών προσωπικής φροντίδας, ειδών καθαρισμού και πλαστικές σακούλες) και λευκοσιδηρές συσκευασίες (π.χ. κονσέρβες τροφίμων). Όλα τα παραπάνω υλικά δεν είναι σκουπίδια. Αυτό που ζητείται είναι να συλλέγονται στο σπίτι ξεχωριστά από τα κοινά σκουπίδια και να τα μεταφέρονται στους μπλε κάδους αδειάζοντάς τα μέσα σ’ αυτούς χύμα και όχι σε δεμένες σακούλες.

Ο Δήμος Λαρισαίων, πέρα από την συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών της Καθαριότητας που έχει καταστήσει τη Λάρισα μια από τις καθαρότερες πόλεις, αλλά και τη λειτουργία ενός υπερσύγχρονου ΧΥΤΑ, εδώ και πάνω από μια δεκαετία συλλέγει και ανακυκλώνει χαρτί από όλες τις σχολικές μονάδες και τα εμπορικά καταστήματα του Δήμου. Επίσης, πρωτοστατεί στην ανακύκλωση μπαταριών, παλαιών οχημάτων καθώς και ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, με εντυπωσιακά αποτελέσματα στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας που όλοι γνωρίζουν ότι είναι απαραίτητη για να αντιμετωπιστεί η απειλή της κλιματικής αλλαγής. Γνωρίζοντας την ευαισθησία και το ενδιαφέρον των πολιτών για το Δήμο και το περιβάλλον μέσα στο οποίο προσδοκάται να ευημερούν και οι μελλοντικές γενιές, ζητείται η συμμετοχή όλων στο πρόγραμμα ανακύκλωσης.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ανακύκλωση συσκευασιών στον ιστότοπο του Δήμου Λαρισαίων στη διεύθυνση: http://www.larissa-dimos.gr/larissa/anakyklosh/index.shtm ή στο τηλεφωνικό κέντρο της Υπηρεσίας Καθαριότητας Περιβάλλοντος 2410-680200 (Δευτέρα έως Παρασκευή 07.00-15.00)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass