ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Το Εργατικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Δημοσίευση: 28 Ιουν 2013 22:10 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:05

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι δυνάμεις του Εργατικού Τομέα Λάρισας της ΚΝΕ για τη πραγματοποίηση του 4ου Εργατικού Φεστιβάλ, τη Δευτέρα 1 Ιουλίου στις 9 μμ στην πλατεία Ταχυδρομείου. Όλο το προηγούμενο διάστημα ο Τομέας ανέπτυξε μια πλούσια καθημερινή δραστηριότητα, με ενδιάμεσους σταθμούς τη σύσκεψη για την κοινωνική ασφάλιση και τη βιβλιοπαρουσίαση "για τον πόλεμο και τη στάση των κομμουνιστών".

Το Εργατικό Φεστιβάλ έρχεται σα συνέχεια όλης αυτής της δραστηριότητας. Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη και προγραμματίζονται μια σειρά από περιοδείες στον κλάδο του εμπορίου, σε βιομηχανικές μονάδες, στον ΟΑΕΔ, στις γειτονιές. Με το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, και την κάρτα ενίσχυσης γίνεται ένα πλατύ άνοιγμα σε νέους εργαζόμενους, σε σπουδαστές στη μαθητεία και την κατάρτιση αλλά και σε άνεργους. Όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ "θέλουμε να αναδείξουμε ότι δεν είναι μονόδρομος αυτό που ζει ο νέος άνθρωπος σήμερα, η ανεργία, η εργοδοτική τρομοκρατία, το σάρωμα όσων κατακτήσεων έχει κερδίσει ο λαός με τους αγώνες του. Κάθε νέος, να πρωτοστατήσει μέσα στους μαζικούς φορείς, στο σωματείο του, στο σύλλογό του, να γίνεται πρωταγωνιστής της λαϊκής πάλης, ώστε να ενισχύεται η λαϊκή συμμαχία που παλεύει για τα μεγάλα και οξυμένα λαϊκά προβλήματα και ανοίγει το δρόμο για να νικήσει ο λαός. Η διέξοδος βρίσκεται στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, στη λαϊκή συμμαχία, στη συμπόρευση με το ΚΚΕ. Στο Φεστιβάλ γλεντάμε και τραγουδάμε, δίνουμε το δικό μας μήνυμα: όταν η αδικία γίνεται νόμος, χωρίς σύγκρουση, μην καρτεράς το δίκιο». Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει μουσικό δρώμενο με τίτλο «Πρόσεξε εργάτη» από το συγκρότημα της ΚΝΕ. Θα γίνει παρουσίαση τραγουδιών από το δίσκο του Λουκιανού Κηλαηδόνη «Απλά μαθήματα πολιτικής οικονομίας», σε συνδυασμό με αποσπάσματα από το βιβλίο του Γιώργου Σκούρτη «Απεργία». Ομιλία από το Χρήστο Κουβέλα, γραμματέα του Τομέα Εργατών Λάρισας της ΚΝΕ και λαϊκό γλέντι με τους Μαρία Αθανασιάδη, Νίκο Αλεξόπουλο και Βαγγέλη Τσιαπλέ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass