ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΤΗΡΗΘΗΚΑΝ

Πάσχα, η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης

Δημοσίευση: 14 Απρ 2015 11:20 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:01

 

Με κάθε λαμπρότητα γιόρτασαν οι Λαρισαίοι, όπως σε όλη τη χώρα, την Ανάσταση του Θεανθρώπου, τη μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης, το Πάσχα, τηρώντας παράλληλα τα έθιμα. Είτε στη Λάρισα, είτε στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, έσπευσαν στις εκκλησίες για το αναστάσιμο μήνυμα, το Δεύτε Λάβετε Φως και το Χριστός Ανέστη ενώ την Κυριακή του Πάσχα, με σύμμαχο τον ανοιξιάτικο καιρό, τηρήθηκε το έθιμο του πατροπαράδοτου οβελία, με μικρούς και μεγάλους να τσουγκρίζουν τα κόκκινα αυγά, ανταλλάσσοντας ευχές. Συγγενείς, φίλοι και γείτονες έψησαν τον οβελία στη σούβλα αλλά και το παραδοσιακό κοκορέτσι με τη συνοδεία ντόπιου τσίπουρου και κρασιού παραμερίζοντας για λίγο  τα προβλήματα της οικονομικής κρίσης.

ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ

Εν τω μεταξύ , στις 9.30 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου έφθασε στο αεροδρόμιο της 11ΠΜ το Αγιο Φώς, με πτήση της Aegean από τον Πανάγιο Τάφο. Στην τελετή υποδοχής ήταν παρόντες ο σεβασμιότατος μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος ,ο βουλευτής των ΑΝΕΛ  Βασ. Κόκκαλης, ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός , ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, ο διοικητής 1ης Στρατιάς αντιστράτηγος Ιωαν. Ηλιόπουλος,  ο αρχηγός ΑΤΑ, αντιπτέραρχος Χρ. Χριστοδούλου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass