ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Σύσκεψη για τις εξελίξεις στον δημόσιο τομέα

* Προετοιμάζεται διαμαρτυρία στην Περιφέρεια

Δημοσίευση: 27 Ιουν 2013 3:10 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:03
Του Δημήτρη Βάλλα
Ευρεία σύσκεψη για τις εξελίξεις στο Δημόσιο στην οποία μετείχαν εκπρόσωποι εργαζομένων και συνταξιούχων πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο Επιμελητήριο, όπου ετεθη επί τάπητος το νέο σχέδιο νόμου με το οποίο προβλέπονται μαζικές απολύσεις.
Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση το στέλεχος του ΠΑΜΕ και γενικός σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ κ. Άγγελος Σίμος ο οποίος ζήτησε μαζική συσπείρωση για αγώνες και διοργάνωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας.
Συγκεκριμένα ο κ. Σίμος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι:
«Με το Σχέδιο Νόμου «για την Οργάνωση της δημόσιας διοίκησης και άλλες διατάξεις» που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή δίνεται η δυνατότητα με ένα απλό προεδρικό διάταγμα να απολύονται εργαζόμενοι Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου. Σημειώνουμε ότι οι εργαζόμενοι αυτοί είναι πάνω από 60.000 εργαζόμενους. Επίσης, με ένα απλό προεδρικό διάταγμα δίνεται η δυνατότητα να αποχαρακτηριστεί το καθεστώς υπηρεσιών από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ, ενώ με μια απλή κοινή υπουργική απόφαση μπορεί να καταργηθούν και μόνιμες θέσεις προσωπικού. Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι στους φορείς που θα καταργηθούν είναι 384 φορείς Δήμων, κυρίως στις κοινωνικές υπηρεσίες, στην πρόνοια, στον αθλητισμό, πολιτισμό, περιβάλλον και τουλάχιστον 66 φορείς του δημοσίου θα μετατραπούν από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ αλλάζοντας την εργασιακή σχέση των εργαζομένων σε αυτά και απελευθερώνοντας έτσι τις απολύσεις σε αυτούς τους φορείς.
Στην ίδια κατεύθυνση η κυβέρνηση διαμόρφωσε και αξιοποιεί το νέο πειθαρχικό δίκαιο με σκοπό να τρομοκρατήσει και να καθυποτάξει του εργαζόμενους, να στήσει φάμπρικά διώξεων και «επίορκων» υπαλλήλων. Το νέο πειθαρχικό στοχεύει στο χτύπημα της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης.
Η πάλη, κατεήξε, κόντρα στις απολύσεις, στις ιδιωτικοποιήσεις συνολικά και στις αναδιαρθρώσεις που υλοποιούνται στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα δεν αφορούν μόνο τους εργαζόμενους στην δημόσια διοίκηση αλλά το σύνολο του εργατικού λαϊκού κινήματος.
Απαιτείται ενιαίος-συντονισμένος αγώνας, σύγκρουση με το αστικό κράτος και την κυβερνητική πολιτική, ενάντια στις απολύσεις και τις αντιδραστικές αλλαγές.
Η οργάνωση της ενιαίας λαϊκής πάλης στους τόπους δουλειάς και τις γειτονιές είναι μονόδρομος και πρέπει να μπει χωρίς αναμονή σε συζήτηση σε κάθε συνδικαλιστικό όργανο, σε κάθε χώρο δουλειάς και υπηρεσίας στον δημόσιο τομέα».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass