ΕΝΑΡΞΗ ΧΘΕΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ-ΘΕΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

«Ποτάμι» Λαρισαίων στον Πηνειό!

Τζανακούλης: Και τον Σεπτέμβριο στο Αρχαίο Θέατρο…

Δημοσίευση: 17 Ιουν 2013 2:46 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:52
 Η πολυπληθής παρουσία του κόσμου, χθες, στις κοίτες του Πηνειού ποταμού, προκειμένου να παρακολουθήσουν την έναρξη του φετινού Φεστιβάλ Πηνειού του Δήμου Λαρισαίων, ήταν η ισχυρότερη απόδειξη επιτυχίας του, όπως δήλωσε και ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κ. Τζανακούλης, κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε.
Οι Λαρισαίοι και όχι μόνο, σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, επισκέπτονταν τα δεκάδες περίπτερα που είχαν στηθεί κατά μήκος της όχθης, ενώ τις βραδινές ώρες, δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο, όταν έσπευσαν για την έναρξη της μεγάλης αυτής γιορτής, που περιλάμβανε θεατρικό και μουσικό πρόγραμμα, σε εξέδρες που δημιουργήθηκαν για τις ανάγκες του φεστιβάλ.
Την έναρξη έκανε με χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ.. Αγοραστός, (η περιφέρεια στηρίζει οικονομικά φέτος το φεστιβάλ), ο οποίος συνεχάρη όσους οργάνωσαν και βοήθησαν στην υλοποίηση αυτής της μεγάλης γιορτής δίπλα στο ποτάμι, υποστηρίζοντας ότι με τέτοιου είδους εκδηλώσεις το ποτάμι μπαίνει στον κοινωνικό ιστό της πόλης.
Ο δήμαρχος κ. Τζανακούλης, αναφέροντας κατά τον χαιρετισμό του στα 13 χρόνια του Φεστιβάλ, υποστήριξε ότι φέτος είναι αφιερωμένο στην αγάπη και στην αλληλεγγύη, καθώς περιλαμβάνει ανάλογες δράσεις προσφοράς. Τόνισε δε ότι, ότι τα έργα που πραγματοποιήθηκαν στο ποτάμι, και κόστισαν μέχρι σήμερα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, άλλαξαν την εικόνα του αλλά κυρίως έδωσαν την ευκαιρία στους Λαρισαίους να το απολαμβάνουν και να το εντάσσουν στην καθημερινότητά τους, αναπτύσσοντας μια καλύτερη ποιότητα ζωής στην πόλη. Επεσήμανε επίσης, ότι ο δήμος Λαρισαίων δρομολογεί νέα έργα για τη διαμόρφωση της πόλης, που αφορούν στην ανάπλαση της περιοχής του Φρουρίου, ενώ εξέφρασε την φιλοδοξία του, να οργανωθούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, εκδηλώσεις στο Αρχαίο Θέατρο, προκειμένου οι Λαρισαίοι να έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά κι αυτόν τον σημαντικό χώρο της πόλης.
Κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα του φεστιβάλ, ο Δήμος Λαρισαίων, οι «Ποδηλάτες Λάρισας» και ο «Ποδηλατικός Σύλλογος Πηνειός» συνδιοργάνωσαν τον γύρο της πόλης με ποδήλατο, με αφετηρία την κοίτη του Πηνειού ποταμού, το βράδυ ανέβηκε στην Α’ εξέδρα η θεατρική παράταση
«Αίσωπος κάτι θέλει να μας πει…» με την κ. Κάρμεν Ρουγγέρη, κατά την οποία ερμηνεύθηκαν δεκαέξι μύθοι του Αισώπου και τέλος στην Β’ εξέδρα, δόθηκε συναυλία με τους «Recesion»,μια pop rock μπάντα αποτελούμενη από τους: Θέμη Νάκα (κιθάρα, πλήκτρα), Δημήτρη Σούρλα (μπάσο), Γιάννη Τρυφερούλη (τύμπανα), Αρη Παπαγεωργίου (κιθάρα).
Το πρόγραμμα σήμερα Δευτέρα:
Α΄ ΕΞΕΔΡΑ
-18.00: ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: «Περιπέτειες του Μελίσση» από το Δημοτικό Κουκλοθίασο Τιριτόμπα Κώστας Ανδρέου – Σοφία Φουτζοπούλου. Πρόκειται για την ιστορία μιας μέλισσας, του Μελίσση, ο οποίος θέλει να παρέμβει στο μελισσοπεπρωμένο του και να γευθεί το μεγάλο ταξίδι της ζωής. Στο πλευρό του πάντα οι αγαπημένοι του φίλοι, έτοιμοι να τον στηρίξουν σε αυτό το μικρό διάλειμμα από την κοπιαστική δουλειά της παραγωγής μελιού. Συντελεστές: Τσιαντούλη Ιωάννα, Ανδρέου Χριστίνα, Γιαννακοπούλου Εύη
-21.00: θεατρική παράσταση: «Περπατώ εις το δάσος» της Στέλλας Μιχαηλίδου. Το Περπατώ εις το δάσος είναι μια… Παραμυθοσαλάτα. Οι αναμνήσεις από πολλά κλασικά παραμύθια (Κοκκινοσκουφίτσα, Σταχτοπούτα, Χιονάτη, Κοντορεβυθούλης κ.ά.) διασταυρώνονται, συνδυάζονται, μπερδεύονται και φτιάχνουν την περιπετειώδη διαδρομή μιας αλλόκοτης ηρωίδας. Τα εμπόδια, οι ταλαιπωρίες, οι κίνδυνοι που συναντάει η ηρωίδα μας, καθώς προσπαθεί να βρει το δρόμο της μέσα στο δάσος, ίσως δεν είναι κατά βάθος παρά οι φόβοι της, οι δισταγμοί της, οι προκαταλήψεις της. Παίζουν οι ηθοποιοί: Βλαβιανός, Ηλέκτρα Γεννατά, Κώστας Καρυπίδης και Βασιλική Τσακίρη
-23.00 SHOW BMX: Επίδειξη με ποδήλατα BMX κατηγορία flatland με τους Δημήτρη Παγκαρλιώτα και Λευτέρη Πάτα, αναβάτες με πολλές διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Οι δεξιοτέχνες του είδους θα παρουσιάσουν ένα χορευτικό πάνω σε ποδήλατα που θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους.
Β΄ ΕΞΕΔΡΑ
-19.00: Οι μαθητές των τμημάτων μουσικής των λεσχών Πολιτισμού του Δ.Ο.Π.Α.Ε.Λ. θα παρουσιάσουν ένα μουσικό πρόγραμμα, ως αποτέλεσμα της προσπάθειας όλου του χρόνου, μαζί με τους καθηγητές τους
-20.00 : Η Παιδική Χορωδία Ελασσόνας θα τραγουδήσει γνωστές επιτυχίες για τους επισκέπτες του φεστιβάλ, φιλοξενούμενοι από τους Προσκόπους της Π.Ε.Λ.
-20.30: Η Μαθητική Χορωδία του 13ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας τραγουδάει γνωστές επιτυχίες
-23.00 : Συναυλία της ορχήστρας του Τάσου Νοτόπουλου, με τίτλο
«Από το χθες στο σήμερα».
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ
Α΄ ΕΞΕΔΡΑ
-18.00: Οι ποδηλάτες Λάρισας σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων και πλήθος φορέων του Φεστιβάλ Πηνειού, διοργανώνουν κυνήγι θησαυρού αποκλειστικά για ομάδες άνω των 15 ετών, μέσα στο χώρο του Φεστιβάλ.
-Στο Α’ Αμφιθέατρο στις 19.30, οι δασκάλες του τμήματος θεατρικού παιχνιδιού των λεσχών πολιτισμού του Δ.Ο.Π.Α.Ε.Λ. παρουσιάζουν τους «Υφαντές Ονείρων». Παιχνίδι, τραγούδι και χορός θα παρασύρουν τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες σ΄ ένα κόσμο φανταστικό.
Α΄ ΕΞΕΔΡΑ
-21.00: θεατρική παράσταση: «Δεν ειμ΄ εγώ ή η Λογική». Η Φαρσοκωμωδία του Γρηγόρη Ξενόπουλου από την Ερασιτεχνική σκηνή του Δ.Ο.Π.Α.Ε.Λ. Με το θεατρικό έργο «Δεν είμ’ εγώ ή η Λογική» του Γρηγόρη Ξενόπουλου επιστρέφει δυναμικά στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας η Ερασιτεχνική Σκηνή του Δ.Ο.Π.Α.Ε.Λ. «ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΑΤΣΑΡΗΣ». Το έργο γράφτηκε το 1915. Είναι μια τρίπρακτη φαρσοκωμωδία που αναφέρεται στη ζωή ενός τυπικού, αυστηρού, οικογενειάρχη, και υπερβολικά λογικού καθηγητή ηλικίας 50 ετών, ο οποίος ζει ήσυχα κάνοντας τα μαθήματα και τα πειράματά του. Ξαφνικά μπλέκεται σε μία τρελή κατάσταση, λόγω του γείτονα και συνονόματού του νεαρού καθηγητή αγγλικών. Η εμμονή του να θέλει να εξηγεί τα πάντα με τη λογική, τον οδηγεί σε έναν πολύ κωμικό παραλογισμό, που φέρνει στη ζωή του τα πάνω – κάτω. Συντελεστές: Σκηνοθεσία: Παύλος Ζέρβας, Σκηνικά: Γιάννης Γεωργιάδης, Μουσική: Πέτρος Λαγκούρας
-23.00 : Επίδειξη με ποδήλατα BMX κατηγορίας flatland, με τους Δημήτρη Παγκαρλιώτα και Λευτέρη Πάτα, αναβάτες με πολλές διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Οι δεξιοτέχνες του είδους θα παρουσιάσουν ένα χορευτικό πάνω σε ποδήλατα που θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους.
Β΄ ΕΞΕΔΡΑ
-23.00: Συναυλία με τους Γιάννης Βαρδή και Γιώργο Λιανό, που ενώνονται μουσικά παρουσιάζοντας ένα 2ωρο νεανικό και διασκεδαστικό πρόγραμμα βασισμένο στην ελληνική μουσική.
ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ
-23.00: Προβολή της ταινίας «Τζαφάρ» και «Σ΄ ένα συνοριακό σταθμό» της Νάνσυ Σπετσιώτη.
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass