Λάρισα: Ηχηρό μήνυμα αντίστασης για το "λουκέτο" στην ΕΡΤ

Δημοσίευση: 13 Ιουν 2013 14:57 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:51

Ηχηρό μήνυμα αντίστασης στην κυβέρνηση για την απόφασή της να βάλει «λουκέτο» στην ΕΡΤ επιφέροντας ένα ακόμα πλήγμα στο δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης έστειλαν το πρωί εκατοντάδες Λαρισαίοι πολίτες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που οργανώθηκε έξω από τις εγκαταστάσεις της 1ης Στρατιάς όπου στεγάζεται η ΕΡΑ Λάρισας.

Στη συγκέντρωση όπου συμμετείχαν η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι φορείς ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Γιώργος Πέτρου υποστήριξε ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, την οποία χαρακτήρισε αντιλαϊκή και αυταρχική, πλήττει την ανεξάρτητη ενημέρωση και δημοσιογραφία και επέκρινε την κυβέρνηση για την επιχείρησή της να σπιλώσει και να ενοχοποιήσει συναδέλφους και εργαζόμενους προκειμένου να πείσει για τις αποφάσεις της.

«Ο ξαφνικός θάνατος της ΕΡΤ δεν μπορεί να είναι ανεκτός από την ελληνική κοινωνία. Στην κυβερνητική απόφαση αντιτάσσουμε ένα τεράστιο ΟΧΙ, αντιτάσσουμε την άρνηση των εργαζομένων να παίξουν το ρόλο της Ιφιγένειας στο βωμό των μνημονίων» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών ενώ προηγουμένως ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Τάσος Τσαπλές κάλεσε τους εργαζόμενους να αντισταθούν σθεναρά στο κλείσιμο της ΕΡΤ και των άλλων δημόσιων οργανισμών. Ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι δεσμεύσεις της χώρας έναντι της τρόικα και των δανειστών μας.

Μετά τη λήξη της συγκέντρωσης ακολούθησε πορεία των συγκεντρωμένων, η οποία μέσω των οδών Ηπείρου, Παπαναστασίου, Κύπρου, Βενιζέλου και Φιλλελήνων κατέληξε στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass