Εκδήλωση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας για το κτίριο της Στρατολογίας

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2013 16:50 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:47
Η δημοτική κίνηση Λάρισας "ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ" καλεί κοινωνικές οργανώσεις και φορείς της Λάρισας σε σύσκεψη
σήμερα  Δευτέρα 10 Ιουνίου και ώρα 21:00 στην αίθουσα του ξενοδοχείου ΜΕΤΡΟΠΟΛ, με θέμα "το οικόπεδο και το κτίριο της Στρατολογίας".
Οπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της Κίνησης "την τελευταία χρονική περίοδο στον τοπικό τύπο δημοσιεύτηκε λίστα με τα ακίνητα του Δημοσίου στην πόλη μας που μεταβιβάζονται στο ΤΑΙΠΕΔ για αξιοποίηση-πώληση. Και οι δικές μας πληροφορίες επιβεβαιώνουν το συγκεκριμένο δημοσίευμα.
 
Ανάμεσα σε άλλα, στη λίστα περιλαμβάνεται και το διώροφο κτίριο που περικλείεται από τις οδούς Ρούσβελτ, Πατρόκλου, Μεγ. Αλεξάνδρου – το κτίριο που βρίσκεται ακριβώς πίσω μας- στο οποίο στεγάζονταν η Στρατολογία και το Στρατοδικείο-Αεροδικείο Λάρισας. Το συγκεκριμένο κτίριο βρίσκεται στο οικοδομικό τετράγωνο 816 και έχει επιφάνεια περίπου 1.650τ.μ. Η κάλυψή του σήμερα είναι περίπου 1.000μ2 ανά όροφο. Ο τομέας στον οποίο βρίσκεται το ακίνητο έχει συντελεστή δόμησης 2,9 και ποσοστό κάλυψης 60% και η χρήση του εμφανίζεται ως ειδική χρήση «Στρατιωτικές εγκαταστάσεις». Το τελευταίο σημαίνει ότι για οποιαδήποτε άλλη χρήση απαιτείται τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου της πόλης.
 
Σήμερα το κτίριο είναι κενό και η μεταφορά του στο ΤΑΙΠΕΔ σημαίνει διαδικασία πώλησης. Όλοι μας μπορούμε να φανταστούμε τί μπορεί να σημαίνει αυτό. Στο κέντρο της πόλης μας που ασφυκτιά, θα προστεθούν τόνοι μπετόν και ίσως ένα πολυώροφο κτίριο από τον τελικό ιδιοκτήτη. Στη σημαντική απώλεια κοινόχρηστων χώρων της Λάρισας, η οποία συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, έρχεται να προστεθεί και η απώλεια κτιριακών εγκαταστάσεων που έχουμε ανάγκη ως πόλη.
 
Ως Ενωτική Πρωτοβουλία, στο πρόσφατο παρελθόν και πριν αδειάσουν τα κτίρια, μιλήσαμε δημόσια για την απόδοσή τους στην πόλη. Σήμερα θεωρούμε ότι υπάρχουσες κτιριακές εγκαταστάσεις 2.000τ.μ. στο κέντρο της πόλης αποτελούν πολύτιμους χώρους. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πωληθούν. Ο ψευδεπίγραφος όρος “αξιοποίησης”-πώλησης από το ΤΑΙΠΕΔ για να “ξεχρεώσει” την χώρα σημαίνει με απλά λόγια ξεπούλημα του χώρου και στέρησή του από τους πολίτες, ταυτόχρονα με τη σοβαρή υποβάθμιση της περιοχής από ένα νέο πολυώροφο κτίριο.
 
Γι’ αυτό το λόγο θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο οικόπεδο με τις κτιριακές τους εγκαταστάσεις πρέπει να αποδοθούν στους συμπολίτες – δηλαδή στο δήμο μας-, σε μια εποχή που η οικονομική του δυσπραγία δεν του επιτρέπει να δημιουργήσει τέτοιες εγκαταστάσεις. Πρέπει να αποδοθούν και να καλύψουν ουσιαστικές ανάγκες των συμπολιτών μας.
 
Η πρότασή μας είναι:
 
1. Να δημιουργηθεί Πολιτιστικό Κέντρο για παιδιά και νέους. Στόχος η δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών και των νέων: μαθητών, σπουδαστών, φοιτητών, εργαζομένων, με ποικίλες πολιτιστικές δράσεις. Είναι δικαίωμά τους η συμμετοχή στην πνευματική και καλλιτεχνική ζωή και πρέπει κάτι να κάνουμε γι’ αυτό.
 
2. Να στεγαστούν Κοινωνικά Κέντρα αυτοδιαχειριζόμενα από τους συλλόγους κοινωνικής αλληλεγγύης που δρουν σε εθελοντική βάση στην πόλη μας, για να αναπτυχθούν δράσεις κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης.
 
Σήμερα βιώνουμε μία πολύπλευρη οικονομική και κοινωνική κρίση. Πολλοί συνάνθρωποί μας είναι άνεργοι, ζουν στην φτώχεια, δεν έχουν ικανοποιητική περίθαλψη και ασφάλιση, αισθάνονται αβεβαιότητα και ανασφάλεια για το μέλλον τους. Το κράτος κάθε μέρα που περνάει –όλο και περισσότερο- αδυνατεί να εξασφαλίσει στους συμπατριώτες μας βασικά κοινωνικά τους δικαιώματα. Στην πόλη μας υπάρχουν κοινωνικοί φορείς και οργανώσεις που εργάζονται αφιλοκερδώς και με αυταπάρνηση να βοηθήσουν αδύναμους συμπολίτες μας. Έχουμε χρέος να τους στηρίξουμε.
 
Η Ενωτική Πρωτοβουλία καλεί όλους τους φορείς και τις κοινωνικές οργανώσεις της πόλης μας, όλους τους συμπολίτες μας, να αγωνιστούμε για να αποδοθεί ο πολύτιμος αυτός χώρος στην πόλη μας.
 
Καλούμε κοινωνικές οργανώσεις και φορείς της πόλης σε σύσκεψη την Δευτέρα 10 Ιουνίου και ώρα 21:00 στην αίθουσα του ξενοδοχείου ΜΕΤΡΟΠΟΛ για να συντονίσουμε όλοι μαζί τη δράση μας" καταλήγει η ανακοίνωση.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass