ΟΙ ΝΕΟΙ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΠΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ

Πτώση 80% στις ψησταριές

* Προτίμηση σε φτηνές λύσεις για μοτέρ και σούβλες έδειξαν οι Λαρισαίοι

Δημοσίευση: 11 Απρ 2015 11:10 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 15:57

Με χρηματιστήριο μοιάζει η αγορά λίγες ώρες πριν την Ανάσταση και οι τιμές των προϊόντων που είναι απαραίτητα για τη μεγάλη γιορτή του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας διαμορφώνονται σαφώς ανάλογα με την κίνηση. Πρώτο απαραίτητο εργαλείο για την Κυριακή του Πάσχα δεν μπορεί να είναι άλλο από την ίδια την ψησταριά και ένας άνθρωπος που μπορεί να μιλήσει γι’ αυτές δεν είναι άλλος από τον κ. Αράρ που έχει 70 χρόνια στο χώρο καθώς ξεκίνησε από τα 13 του να ασχολείται με το επάγγελμα. «Οι ψησταριές στοιχίζουν 40 ευρώ οι μικρές και φτάνουν 60 ευρώ οι μεγάλες, οι διπλές. Το πρόβλημα όμως δεν είναι η τιμή της. Αυτή έχει μείνει σταθερή τα τελευταία χρόνια και αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε εύκολα. Το ζήτημα είναι πως ο κόσμος δεν έχει χρήματα για να αγοράσει και εμείς το ζούμε αυτό καθημερινά. Η πτώση φτάνει το 80% στις ψησταριές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια». Σε ερώτησή μας όμως για το πού ψήνουν όλοι, μας απαντά: «Οι παλιοί βολεύονται με τις δικές τους που τις έχουν χρόνια. Δύσκολα και σπάνια αλλάζουν. Πρέπει να διαλυθούν τελείως για να αγοράσουν καινούρια. Όσον αφορά τώρα στους νέους αυτοί πάνε και ψήνουν με τους γονείς τους αλλά στην ψησταριά των γονιών τους. Δεν αγοράζουν πλέον».

Ζητώντας του ένα μικρό μυστικό για καλό ψήσιμο και σωστή διατήρηση της ψησταριάς για την επόμενη χρονιά μας λέει: «Όταν φτιαχτούν τα κάρβουνα και έχουν πολλή θέρμη τότε να βάλετε ένα φύλλο λαμαρίνας από πάνω για να διατηρηθεί η θερμοκρασία και να μην κάψει το αρνί. Πριν βάλετε φωτιά να ρίξετε λίγο χώμα από κάτω ή στάχτη για να μην χαλάσει η ψησταριά. Μετά το ψήσιμο να την καθαρίσετε καλά για να διατηρηθεί σωστά».

Λίγο πιο δίπλα βρίσκεται το κατάστημα σιδηρικών και ποικίλων σχετικών ειδών της οικογένειας Ζησόπουλου με παράδοση 60 χρόνων. Ο 36χρονος Νίκος είναι η τρίτη γενιά του καταστήματος και ζητάμε να μας κάνει μια περιγραφή σχετικά με την κίνηση στα μοτέρ και τις σούβλες: «Στα μοτέρ οι τιμές ξεκινάνε από τα 15 ευρώ και φτάνουν στα 25. Στις σούβλες από τα 8 μέχρι τα 15 ευρώ», ενώ όσον αφορά στο τι προτιμάνε πλέον οι Λαρισαίοι τονίζει: «Πλέον ο περισσότερος κόσμος ψάχνει φτηνές λύσεις. Άντε να τη βγάλουμε φέτος λέει λίγο πιο οικονομικά και του χρόνου βλέπουμε».

Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass