Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ζητά ενοποίηση ομοσπονδιών ΟΤΑ συνταξιούχων

Δημοσίευση: 08 Ιουν 2013 2:20 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:45
Εμμένει στην ενοποίηση των τριών ομοσπονδιών των συνταξιούχων ΟΤΑ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων Κοινοτικών Υπαλλήλων (ΠΟΣΚΥ), που πραγματοποίησε γενική συνέλευση στη Λάρισα και μετονομάστηκε σε Πανελλήνια Ομοσπονδία Συν/χων Υπαλλήλων Τοπικής Αυτοδιοίκησης(Π.Ο.Σ.Υ.Τ-Α.). Σε δελτίο Τύπου, για τα αποτελέσματα της γενικής συνέλευσης της Λάρισας, αναφέρει:
«Ως γνωστό, την 24η-5-2013 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη Λάρισα η τακτική γενική συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Κοινοτικών Υπαλλήλων, τις εργασίες της οποίας κήρυξε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός Κων/νος. Τα συζητηθέντα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν 11, τα κυριότερα των οποίων ήταν:
Συζήτηση και λήψη απόφασης μετονομασίας της ΠΟΣΚΥ προκειμένου να καλύπτει και τους συναδέλφους που προέρχονται από τους καποδιστριακούς δήμους κ.λ.π. Μετά από τις συζητήσεις που έγιναν και τις προτάσεις που υποβλήθηκαν η Γ.Σ. ομόφωνα αποφάσισε τη μετονομασία της ΠΟΣΚΥ σε Πανελλήνια Ομοσπονδία Συν/χων Υπαλλήλων Τοπικής Αυτοδιοίκησης(Π.Ο.Σ.Υ.Τ-Α.). Η ολοκλήρωση της διαδικασίας έχει ήδη ανατεθεί στον δικηγόρο Αθηνών κ. Κουκουζέλη Κων/νο.
Ενοποίηση της ΠΟΣΚΥ με άλλες ομοσπονδίες (ΠΟΣ-ΟΤΑ και ΠΕΣ-ΟΤΑ). Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας αναφέρθηκε εκτενώς για τις γραπτές και προφορικές ενέργειες (με στοιχεία και έγγραφα), που έχει κάνει με τις άλλες ομοσπονδίες για το θέμα αυτό, χωρίς δυστυχώς να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα. Στη συνέχεια ο πρόεδρος κ. Χατζόπουλος Περικλής ανέφερε ότι η ομοσπονδία μας επιθυμεί την ενοποίηση, γιατί άλλο μία μεγάλη και δυνατή ομοσπονδία και άλλο τρείς, με τα ίδια προβλήματα και τις ίδιες επιδιώξεις. Η ομοσπονδία μας μετά τη Γ.Σ. του Μαΐου 2011 που έγινε και πάλι στη Λάρισα γνωστοποίησε τις προτάσεις της προς τις άλλες δύο αδελφές ομοσπονδίες χωρίς μέχρι τώρα αποτέλεσμα. Μετά τις συζητήσεις που έγιναν και τις διευκρινίσεις που δόθηκαν η γενική συνέλευση ομόφωνα αποφάσισε:
Πρότεινε να γνωστοποιηθούν οι προτάσεις μας ως έχουν διατυπωθεί στα έγγραφα που τους έχουμε αποστείλει δηλ. διάλυσης ομοσπονδιών, εκλογή νέας διοικούσας επιτροπής, διενέργεια αρχαιρεσιών για την εκλογή νέου Δ.Σ της μίας και μόνο ενιαίας ομοσπονδίας και προσαρμογή των καταστατικών των νομαρχιακών συλλόγων, σύμφωνα με το καταστατικό της νέας ομοσπονδίας (για όσους δεν τα έχουν προσαρμόσει).
Η Γ.Σ. υιοθέτησε όλα τα παραπάνω και εξουσιοδοτεί το νέο ΔΣ που θα προκύψει από τις αρχαιρεσίες, που θα διεξαχθούν εν συνεχεία να αποστείλει επιστολές ή να συναντηθεί με εκπροσώπους των άλλων ομοσπονδιών και να εκφρασθεί η άποψη της Γ.Σ., ευχόμενοι ότι θα κατανοηθούν και οι απόψεις της γενικής μας Συνέλευσης.
Γενική συζήτηση περί της «Συνταξιοδοτικής». Ο πρόεδρος της ΠΟΣΚΥ αναφέρθηκε εκτενέστατα για τη χρησιμότητα κυκλοφορίας της εφημερίδος «Συνταξιοδοτική» που προβάλλει τις θέσεις μας και υποστηρίζει τα δίκαια των αιτημάτων μας ενώ ευγενώς από το 1989 η ιδιοκτησία (κ. Νίκος Παπανικολάου) μας έχει παραχωρήσει σελίδες (Φωνή της ΠΟΣΚΥ) για να προβάλλουμε τα προβλήματα, τις θέσεις και απόψεις μας ενώ υπάρχουν υποστηρικτικά σχόλια και υπάρχει και επικοινωνία μεταξύ των συναδέλφων. Για όλα αυτά ο πρόεδρος κ. Περικλής Χατζόπουλος ευχαρίστησε τον παριστάμενο κ. Παπανικολάου και πρότεινε στους συνέδρους όπως αποσταλούν έγγραφα αρμοδίως για την αποστολή των ονομάτων των νέων συνταξιούχων ώστε η αγαπημένη μας εφημερίδα να αυξήσει τους συνδρομητές της και έτσι με τον τρόπο αυτό να διασφαλίσει τη συνέχιση της έκδοσής της, αφού η αρχή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα δύο φορές μας αρνήθηκε (στην ουσία δεν μας απάντησε), να μας παραχωρήσει τα ανωτέρω στοιχεία, παρόλο που εμείς διευκρινίσαμε ότι ζητάμε μόνο διευθύνσεις και τίποτε άλλο. Ας είναι. Ελπίζουμε ότι οι συνάδελφοι θα ανταποκριθούν και έτσι θα ξεπεράσουμε το πρόβλημα ώστε η εφημερίδα απρόσκοπτα να συνεχίσει την έκδοσή της. Από την εκλογή που διεξήχθη εξελέγησαν οι κάτωθι που συγκροτήθηκαν σε σώμα ως εξής:
Διοικητικό συμβούλιο: Πρόεδρος Χατζόπουλος I. Περικλής από Ν. Κορινθίας, αντιπρόεδρος Σαγίρης Ιωακείμ από Ν. Σερρών, γενικός γραμματέας Αρβανίτης Κων/νος από Ν. Φθιώτιδος, ταμίας Αθανασιάδης Κων/νος από Ν. Ξάνθης, μέλος Λευκαδίτης Ηλίας από Ν. Φωκίδος.
Ελεγκτική επιτροπή: Κελτσίδης Γρηγόριος από Ν. Ξάνθης, Σταμπολής Σταύρος από Ν. Σερρών, Δασκαλόπουλος Σπυρίδων από Ν. Γρεβενών».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass