Πανηγυρίζουν ναοί του Αγίου Ραφαήλ

Δημοσίευση: 10 Απρ 2015 19:48 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 15:57

 

Πανηγυρίζουν ιεροί ναοί των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, από τη Δευτέρα του Πάσχα, με τα εξής προγράμματα:

ΟΜΟΡΦΟΧΩΡΙ

Πανηγυρίζει ο ιερός ναός Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης Ομοροφοχωρίου, την Τρίτη του Πάσχα, με το εξής πρόγραμμα: Δευτέρα του Πάσχα            6:45. μ. μ. μέγας πανηγυρικός εσπερινός με την αρτοκλασία του Αγίου Ραφαήλ, την Τρίτη του Πάσχα, εορτή των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, 7:30.π.μ., πανηγυρική θεία λειτουργία και πέρας ακολουθίας, μετά την αρτοκλασία στις 11.15 π. μ. περίπου. Το απόγευμα  6:45 μ.μ Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, αμέσως μετά 8:15 μ.μ.:  Η λιτάνευση των αγίων λειψάνων, καθώς και της ιεράς εικόνος των θαυματουργών Νεοφανών Οσιομαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, των ιαματικών και ιατρών, χοροστατούντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου. Στην περιφορά θα συμμετέχουν ο ιερός κλήρος, επίσημοι, νέοι του Μορφωτικού  Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ομορφοχωρίου με παραδοσιακές στολές, η Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας και ο λαός. Στη συνέχεια. Θα τελεσθεί αρτοκλασία και ομιλία του μητροπολίτη κ. Ιγνατίου. Ακολουθεί, μέγας πανηγυρικός και η αρτοκλασία του Αγίου Ραφαήλ

ΠΥΡΓΕΤΟΣ

Πανηγυρίζει την Τρίτη του Πάσχα 14 Απριλίου, η Ιερά Μονή Αγίων Νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Πυργετού, της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου. Τη Δευτέρα του Πάσχα 13 Απριλίου, το απόγευμα στις 6. 30, θα τελεσθεί μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου. Την Τρίτη του Πάσχα 14 Απριλίου, το πρωί, θα τελεσθεί πανηγυρική θεία λειτουργία, αρτοκλασία και λιτάνευση των ιερών λειψάνων των Νεοφανών Αγίων, προεξάρχοντος του καθηγουμένου της Ιεράς Μονής, αρχιμανδρίτη  Διονυσίου. Το απόγευμα στις 6, θα τελεσθεί ο μεθεόρτιος εσπερινός και  η παράκληση των αγίων.

 ΕΠΙΣΚΟΠΕΙΟ

Πανηγυρίζει την Τρίτη του Πάσχα 14 Απριλίου, το παρεκκλήσιο του Επισκοπείου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, στην οδό Ιωαννίνων 3, που είναι αφιερωμένο στους Αγίους Νεοφανείς Μάρτυρες Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα: Δευτέρα του Πάσχα 13 Απριλίου, στις 6:30 το απόγευμα, μέγας πανηγυρικός Αναστάσιμος εσπερινός των Αγίων, από τον αρχιμανδρίτη π. Θεόφιλο. Τρίτη του Πάσχα 14 Απριλίου, 7:30 – 10:30 το πρωί, ακολουθία του όρθρου των αγίων και πανηγυρική Αναστάσιμη αρχιερατική θεία λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, ιερουργούντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου. Κέρασμα στην αίθουσα του « Επιουσίου ».

ΑΓΙΟΣ ΑΧΙΛΛΙΟΣ

Η εορτή των αγίων νεοφανών μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης θα τιμηθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Αχιλλίου την Λαμπροτρίτη  14 Απριλίου. Το πρόγραμμα έχει ως εξής: Δευτέρα του Πάσχα, απόγευμα στις 6, μέγας Αναστάσιμος εσπερινός. Τρίτη του Πάσχα 7.30-10.30 το πρωί, Αναστάσιμος όρθρος, θεία λειτουργία και αρτοκλασία. Οι  πιστοί θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τεμάχιο από το λείψανο του Αγίου Ραφαήλ.

ΨΥΧΙΚΟ

Πανηγυρίζει το ξωκλήσι του Αγίου Ραφαήλ στο Ψυχικό, την Τρίτη του Πάσχα 14 Απριλίου.  Την Δευτέρα το απόγευμα στις 6 θα ψαλθεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός, με αρτοκλασία και τη Τρί το πρωί, στις 7.30, θα τελεσθεί πανηγυρική θεία λειτουργία και ιερά παράκληση των Αγίων Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, με αρτοκλασία

ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙ

Θεία λειτουργία θα τελεσθεί στον πανηγυρίζονταν ιερό ναό Αγίου Ραφαήλ Βλαχογιαννίου, την Τρίτη του Πάσχα 14 Απριλίου.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass