ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ

Ημερίδα για το διαδίκτυο στην 110 ΠΜ

* Από τον ταξίαρχο της ΕΛΑΣ Εμ. Σφακιανάκη

Δημοσίευση: 28 Μαϊ 2013 2:34 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:30
Στο κινηματοθέατρο «Αθηνά» της 110 ΠΜ, πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο με αντικείμενο: «Μέτρα προστασίας των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση μέσω διαδικτύου, Cyberbullying και πρόληψη αυτοκτονιών που εκδηλώνονται μέσω διαδικτύου».
Μετά από τον σύντομο χαιρετισμό του διοικητή της 110 ΠΜ Σμήναρχου (Ι) Θεόδωρου Σύρμου τον λόγο έλαβε, ως συντονιστής, ο Ταξίαρχος κ. Εμμανουήλ Σφακιανάκης, της Υποδιεύθυνσης Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Απευθυνόμενος στο κοινό ο κ. Σφακιανάκης παρουσίασε μέσω στατιστικών στοιχείων και μετρήσεων τις διαστάσεις που έχει λάβει η χρήση του διαδικτύου στις μέρες μας, τονίζοντας με τον πλέον κατάλληλο τρόπο την αναγκαιότητα λήψης μέτρων προφύλαξης έναντι των κινδύνων που ελλοχεύουν τόσο για τα παιδιά όσο και για τους γονείς.
Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε η βουλευτής και συντονίστρια της πανευρωπαϊκής εκστρατείας του Συμβουλίου της Ευρώπης «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» κ. Έλενα Ράπτη, η οποία αναφέρθηκε στο γεγονός ότι στην Ευρώπη περίπου 1 στα 5 παιδιά πέφτει θύμα κακοποίησης. «Για τον λόγο αυτό χρειάζεται ενημέρωση της οικογένειας για τους τρόπους αποτροπής της σεξουαλικής κακοποίησης που συνήθως προέρχεται από το φιλικό περιβάλλον ενώ βασικό εργαλείο της πρωτοβουλίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, που προτείνει τρόπους προφύλαξης, είναι ο κανόνας για την αποφυγή των παιδιών να επιτρέπουν οποιοδήποτε άγγιγμα στην περιοχή του εσωρούχου».
Επίσης συμμετείχαν ως ομιλητές ο αστυνομικός υποδιευθυντής κ. Αριστείδης Μούρτος, προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο ψυχίατρος παίδων και εφήβων κ. Κωνσταντίνος Σιώμος και η κοινωνική ανθρωπολόγος, σύμβουλος του ΚΕΘΕΑ/Βόλου κ. Ευδοκία Ζάχου, καθώς και οι εξειδικευμένοι Υπαστυνόμοι Α’ Παναγιώτης Χατζηπαναγιώτης, Ελεντίνα Χατζή και Μαρία Κόλλια. Η αναφορά τους σε θέματα όπως οι αυτοκτονίες μέσω του διαδικτύου, η παιδική πορνογραφία, το Cyberbullying και ο εθισμός στη χρήση του διαδικτύου κέντρισε το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων, οι οποίοι στο δεύτερο μέρος της ημερίδας είχαν την ευκαιρία να απευθύνουν ερωτήσεις στους ομιλητές. Σημειώνεται επίσης, ότι δόθηκε ενημερωτικό υλικό σχετικό με το περιεχόμενο της ημερίδας.
Την ημερίδα παρακολούθησαν ο αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, ο Α’ κλαδάρχης του ΑΤΑ Ταξίαρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο διοικητής της 110 ΠΜ Σμήναρχος (Ι) Θεόδωρος Σύρμος, στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και πλήθος παιδιών και εφήβων.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass