ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ Ο ΑΠΙΝΙΔΩΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΟΥΧΟΥΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Στάση «ζωής» η Κεντρική πλατεία

*Απομένουν άλλοι τρεις που θα τοποθετηθούν σε άλλα κεντρικά σημεία

Δημοσίευση: 09 Απρ 2015 12:30 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 15:57

Σε μια κίνηση «καρδιάς» προέβησαν χθες μέλη και προμηθευτές του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Αναψυχής - Εστίασης Λάρισας καθώς παρέδωσαν έναν αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή στο Σταθμαρχείο του Αστικού ΚΤΕΛ της πόλης που βρίσκεται στην Κεντρική πλατεία. Αυτός θα είναι ο πρώτος εκ των τεσσάρων συνολικά, που έχουν σαν στόχο να εγκαταστήσουν στο κέντρο της Λάρισας και αναμένεται να υπάρξει στενή συνεργασία με τον εθελοντικό εκπαιδευτικό φορέα «Επιμόρφωση Ζωής» («Επι.Ζω.») ο οποίος από την πλευρά του προτίθεται να εκπαιδεύσει και ανθρώπους στους χώρους όπου θα τοποθετηθούν οι απινιδωτές και όχι μόνο.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής παράδοσης ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας κ. Μιχάλης Σακελλαρίου αφού συνεχάρη τον Σύλλογο Καφετεριούχων για την κίνησή του τόνισε πως «έχει σαν στόχο την παροχή υπηρεσιών πρώτης βοήθειας που είναι πολύ σημαντικό. Από τη δική μας πλευρά ήταν υποχρέωση από τη στιγμή που μας ζητήθηκε να φιλοξενήσουμε τον απινιδωτή να το κάνουμε και με μεγάλη χαρά. Έχουμε περάσει από τα απαραίτητα σεμινάρια οι περισσότεροι από εμάς για ΚΑΡΠΑ και θεωρούμε πως αυτό ήταν το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε. Το Σταθμαρχείο είναι ανοιχτό πολλές ώρες και αυτό είναι σημαντικό».

Ο πρόεδρος του ΔΣ της Επι.Ζω. κ. Ξενοφών Λέτσας από την πλευρά του ανέφερε: «Είναι μια συσκευή αυτοματοποιημένη και το μόνο που απομένει είναι να υλοποιηθεί η εκπαίδευση των υπόλοιπων οδηγών και των εργαζομένων στους χώρους που αναμένεται να τοποθετηθούν οι υπόλοιποι απινιδωτές. Σαφώς και πρόκειται για σημαντική κίνηση γιατί η συγκεκριμένη συσκευή κατασκευάστηκε για απλούς πολίτες αρκεί να υπάρχει η κατάλληλη εκπαίδευση».

Μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Λέτσα το σεμινάριο Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση με Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή αφορά στην παροχή πιστοποιημένης εκπαίδευσης σε βασικές αλλά σωτήριες γνώσεις και δεξιότητες, για την εφαρμογή Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης με Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή σε περιπτώσεις καρδιακής ανακοπής ενηλίκων, με βάση τις νεότερες κατευθυντήριες οδηγίες Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης του ERC.

Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο και πιστοποιημένο από το ERC, διεξάγεται από την Επι.Ζω. (Επιμόρφωση Ζωής) και το ERC και διδάσκεται από πιστοποιημένους εκπαιδευτές του ERC.

Το σεμινάριο πιστοποιείται με αντίστοιχη βεβαίωση επάρκειας 5ετούς διάρκειας από το ERC (European Resuscitation Council). Επίσης το σεμινάριο μοριοδοτείται από την Ε.Ν.Ε. (Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος) με 3 μόρια συνεχιζόμενης Νοσηλευτικής Εκπαίδευσης.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει:

Εισαγωγική διάλεξη για την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση με Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή, επίδειξη δεξιοτήτων CPR και πρακτική εξάσκηση CPR σε ολιγομελείς ομάδες.

Επίδειξη εκτίμησης και εφαρμογής AED, χορήγησης απινίδωσης και πρακτική εξάσκηση σε AED, σε ολιγομελείς ομάδες.

Επίδειξη και πρακτική εξάσκηση τοποθέτησης σε θέση ανάνηψης, καθώς και συζήτηση για τον έλεγχο λειτουργίας του AED, Ιατρονομικά θέματα και για την ανάγκη επανεκπαίδευσης.

Το κόστος συμμετοχής είναι 25 ευρώ ανά εκπαιδευόμενο, το οποίο καλύπτει το κόστος της πιστοποίησης προς το ERC και το έντυπο υλικό.

Τέλος ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Αναψυχής - Εστίασης Λάρισας κ. Αλέξης Σακελλάρης υπογράμμισε πως η χθεσινή κίνηση ήταν μόνο η αρχή και πως θα ακολουθήσουν άλλοι τρεις απινιδωτές.

Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass