ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ ΣΤΗΝ «Ε»

Πνίγονται σε 30 εκατοστά!

*«Το πεζοδρόμιο είναι πιο ψηλά από τις αυλές μας και τα μαγαζιά μας και όλα τα νερά γυρνάνε σε εμάς», λένε στην «Ε»

Δημοσίευση: 09 Απρ 2015 12:25 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 15:57

Του Κ. Γκιάστα

Φωτ. Β. Ντάμπλης

Ένα… ανισόπεδο πρόβλημα ανέδειξαν οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών στην περιοχή της Λεωφόρου Καραμανλή όπου και πραγματοποιούνται εργασίες το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα με κατοίκους και επαγγελματίες που ζουν και δραστηριοποιούνται επί της Λεωφόρου Καραμανλή (συγκεκριμένα στο ύψος του 1ου χλμ της Παλιάς Εθνικής Οδού) η κατασκευή του πεζοδρομίου του παράδρομου βρίσκεται τουλάχιστον τριάντα πόντους πιο ψηλά από τις αυλές τους και αυτό οδηγεί όλα τα νερά σε αυτούς.

«Το πρόβλημα το γνωρίζει η διεύθυνση των τεχνικών έργων και δεσμεύτηκε πως θα μας βοηθήσει μέσα στους επόμενους τρεις μήνες. Τι να το κάνουμε όμως εμείς τότε αφού το πρόβλημα με τα νερά από τις βροχές είναι τώρα;» αναρωτήθηκε ένας ιδιοκτήτης καταστήματος και εξήγησε: «Στην αρχή μας είπαν πως θα σηκωθεί λίγο αλλά τελικά σηκώθηκε πολύ. Είναι τουλάχιστον τριάντα πόντους πιο πάνω από τα δικά μας σπίτια και μαγαζιά και αυτό με τις βροχοπτώσεις φέρνει όλα τα νερά μέσα στις ιδιοκτησίες μας. Κάτι πρέπει να γίνει γιατί θα χάσουμε και τους μισθωτές μας. Έγινε ένα έργο για να πάρει ανάπτυξη η περιοχή μας όχι να υποβαθμιστεί ακόμα περισσότερο. Τα καταστήματά μας που έγιναν πριν 30 χρόνια δεν είχαν την ανάλογη πρόβλεψη» και καταλήγοντας τόνισε: «Ζητάμε από την αρμόδια αρχή να μας δώσει μια λύση με κάποιες παρεμβάσεις. Να βρει έναν τρόπο γιατί υπάρχουν και υπόγεια που μπορεί να αχρηστευτούν από τα νερά. Εμείς φέραμε μηχανικούς και εξετάσαμε το ενδεχόμενο να ρίξουμε κάποια κυβικά τσιμέντο με δική μας οικονομική επιβάρυνση αλλά κανένας δεν μας εγγυάται πως θα δημιουργηθεί η απαραίτητη κλίση για να φεύγουν τα νερά».

Επίσης μια επαγγελματίας που μισθώνει κατάστημα στην εν λόγω περιοχή η οποία από την πλευρά της τόνισε: «Εμείς χρησιμοποιούμε επαγγελματικά αυτοκίνητα για τις εργασίες μας και καθημερινά επιβαρύνονται απ’ αυτήν την ανισότητα του εδάφους. Εμείς συγκεκριμένα θα βάλουμε σχάρες για τα αυτοκίνητα αλλά τι θα γίνει αν κινδυνεύσουν τα αντικείμενα που αποθηκεύουμε. Επίσης παρατηρούνται περιπτώσεις που χάνουμε πελάτες μας οι οποίοι δεν μπαίνουν στο κατάστημά μας με τη λίμνη που συγκεντρώνεται στην είσοδό μας. Έχουμε επενδύσει στην περιοχή και περιμένουμε μια ανταπόκριση από τις αρμόδιες αρχές. Δεν θέλουμε να φύγουμε γι’ αυτό τον λόγο. Ξέρουμε πως μπορεί να δώσει μια λύση», κατέληξε.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass