ΙΔΡΥΕΤΑΙ ΜΟΝΑΔΑ ΑΓΓΕΙΑΚΩΝ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ

Δώρισαν μηχανήματα στη Νευρολογική του Πανεπιστημιακού

Δημοσίευση: 20 Απρ 2013 22:40 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:45
Η παράδοση και παραλαβή της μεγάλης δωρεάς, δύο σύγχρονων monitor (πολυκαταγραφικών μηχανημάτων ζωτικών λειτουργιών), στην Πανεπιστημιακή Νευρολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, έγινε σε σεμνή και λιτή τελετή την Τετάρτη. Τα νέα μηχανήματα, θα αναβαθμίσουν τις προσφερόμενες υπηρεσίες προς πάσχοντες συνανθρώπους και θα εγκατασταθούν στη Νευρολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού. H δωρεά έγινε από τους συμπολίτες Μιχαήλ και Γεωργία Κυριακάκη.
Σύμφωνα με δελτίο Τύπου «κατά τη διάρκεια της παραλαβής παρόντες ήταν ο πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής καθηγητής Ι. Φεζουλίδης, ο αναπληρωτής πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής καθ. Ι. Στεφανίδης, ο διοικητής του Π.Γ.Ν. Λάρισας κ. Η. Σκυλλάκος, ο καθηγητής και διευθυντής της Νευρολογικής Κλινικής Α. Παπαδημητρίου, ο καθηγητής Νευρολογίας Γ. Χατζηγεωργίου, ο επίκουρος καθηγητής Νευρολογίας Ε. Δαρδιώτης, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Νευρολογικής Κλινικής και ο εκπρόσωπος των δωρητών Δ. Αλεξίου. Όλοι ευχαρίστησαν τους δωρητές και τόνισαν το πόσο σημαντικό είναι, στις μέρες που ζούμε, συμπολίτες μας να προχωρούν σε τέτοιες σημαντικές δωρεές που θα αναβαθμίσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και θα σώσουν ζωές. Ο κ. Χατζηγεωργίου εξήρε το ήθος και την προθυμία των δωρητών, οι οποίοι το μόνο που ζήτησαν ήταν να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση της δωρεάς. Πραγματικοί συνεχιστές των αγνών και ανιδιοτελών δωρητών της πατρίδας μας. Επίσης τόνισε πόσο σημαντικό είναι το ψηλού επιπέδου έργο της Νευρολογικής Κλινικής να αναγνωρίζεται από την τοπική κοινωνία μέσω τέτοιων δωρεών. Ο κ. Φεζουλίδης ευχήθηκε το παράδειγμα των δωρητών να βρει μιμητές στο μέλλον ενώ ο κ. Παπαδημητρίου διαβεβαίωσε ότι η χρήση των μηχανημάτων θα γίνει προς όφελος των ασθενών που θα βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και ειδικότερα αυτών που θα νοσηλεύονται στη μονάδα αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων της Νευρολογικής Κλινικής. Επισήμανε ότι Νευρολογική κλινική του Πανεπιστημίου, αν και είναι η νεότερη πανεπιστημιακή νευρολογική κλινική της χώρας, έχει καταφέρει να εδραιωθεί στον διεθνή χώρο μέσα από συνεργασίες με μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού και συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα με χρηματοδότηση από ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικούς πόρους, ενώ βρίσκεται στην πρώτη θέση στην Ελλάδα με βάση την παραγωγή ερευνητικού έργου, σε σχέση με τον αριθμό μελών ΔΕΠ. Ο κ. Σκυλλάκος τόνισε ότι προσφάτως και στο πλαίσιο του νέου οργανισμού του νοσοκομείου θεσμοθετήθηκε η δημιουργία της μονάδος αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων στη Νευρολογική Κλινική και αυτή η δωρεά θα επισπεύσει τη λειτουργία της. Ο εκπρόσωπος των δωρητών Δ. Αλεξίου ευχαρίστησε όλους τους παρευρεθέντες για τα θερμά τους λόγια και υπερθεμάτισε την ηθική ικανοποίηση τόσο των δωρητών όσο και του ιδίου για την παράδοση της δωρεάς».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass