Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΚΛ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Καλεί σε απεργία την ημέρα της Πρωτομαγιάς

* Με συγκέντρωση το πρωί στην Κεντρική πλατεία

Δημοσίευση: 20 Απρ 2013 2:48 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:44
 Του Δημήτρη Βάλλα
Τους εργαζόμενους να απεργήσουν την ημέρα της Πρωτομαγιάς (Μ. Τετάρτη 1η Μαΐου) αρνούμενοι να δεχθούν τη μεταφορά της μετά το Πάσχα, κάλεσε, χθες, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας κ. Τάσος Τσιαπλές επαναλαμβάνοντας ότι για τη Μ. Τετάρτη 1η Μαΐου το ΕΚΛ έχει προκηρύξει απεργία και διοργανώνει συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην Κεντρική πλατεία.
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι, ο πρόεδρος του ΕΚΛ ανακοίνωσε το πρόγραμμα μιας σειράς εκδηλώσεων για την 1η Μαΐου επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:
«Η 1η Μαΐου είναι απεργία, η μέρα που οι εργάτες όλου του κόσμου τιμούν τους νεκρούς της τάξης τους, τους αγώνες και τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος στην ανειρήνευτη πάλη με το κεφάλαιο. Σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Η μέρα που η παγκόσμια εργατική τάξη διατρανώνει την απόφασή της να συνεχίσει την ηρωική της πορεία ως τη νίκη.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στην κυβέρνηση Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, που τσακίζει τα δικαιώματά μας, να εκφυλίσει και την Εργατική Πρωτομαγιά, με τη μεταφορά της μετά το Πάσχα, για χάρη των κερδών των μεγαλεμπόρων. Δεν έχει κανένα δικαίωμα η κυβέρνηση να τη μετατρέπει σε μεταφερόμενη αργία. Οι μικρέμποροι πρέπει να συνταχθούν μαζί μας στον αγώνα. Δεν θα σωθούν από το άνοιγμα μιας μέρας. Δεν λείπουν οι μέρες από τον λαό, αλλά τα χρήματα για να ψωνίσει.
Το εκμεταλλευτικό σύστημα έχει εξαπολύσει άγρια επίθεση για να ξεπεράσει την κρίση προς όφελος του, μεταφέροντας τα βάρη στις πλάτες της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, της νεολαίας, καταστρέφοντας παραγωγικές δυνάμεις και πρώτα από όλα τη βασική παραγωγική δύναμη, τον άνθρωπο.
Η έκρηξη της ανεργίας, το τσάκισμα μισθών, συντάξεων, ΣΣΕ, ασφαλιστικών δικαιωμάτων, οι βαρείς φόροι και χαράτσια, η εμπορευματοποίηση της υγείας, της παιδείας, είναι μια ακόμα απόδειξη ότι δεν υπάρχει φιλολαϊκή διέξοδος από την καπιταλιστική κρίση. Καμιά υποταγή, κανένα συγχωροχάρτι σε αυτή τη βαρβαρότητα. Έτσι να τιμήσουμε την πρωτομαγιά.
Σήμερα, κατέληξε ο κ. Τσιαπλές, δεν αρκεί η αγανάκτηση. Απαιτούνται αγώνες με τη συμμετοχή της πλειοψηφίας των εργαζομένων. Αγώνες επιθετικοί, που θα έχουν ξεκάθαρο ότι για να κερδίσουν οι εργαζόμενοι θα πρέπει να χάσουν οι μεγαλοεργοδότες. Αγώνες που θα ανεβάζουν την απαιτητικότητα για μια αξιοπρεπή ζωή, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες και τον πλούτο που παράγουμε. Απαιτείται γραμμή πάλης που θα συγκρούεται με τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό...».
Οι εκδηλώσεις του ΕΚΛ
Στη συνέχεια ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου για την Πρωτομαγιά που συγκεκριμένα περιλαμβάνουν:
* Τρίτη 23 Απριλίου 7.30 μ.μ. – εκδήλωση-συζήτηση στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, με θέμα: «Εργατικό κίνημα – γραμμή ενσωμάτωση ή ανατροπής - η πείρα της Αργεντινής».
 
* Παρασκευή 26 Απριλίου 8 μ.μ. – πολιτιστικό αφιέρωμα στην εργατική πρωτομαγιά από τη θεατρική ομάδα του ΕΚΝΛ και μουσικούς, στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας.
* Τρίτη 30 Απριλίου 8 μ.μ. - προβολή ταινιών στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.
* Τετάρτη 1 Μαΐου- 24ωρη πανεργατική απεργία και συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην Κεντρική πλατεία.
* Πέμπτη 9 Μαΐου, εκδήλωση ενάντια στον φασισμό.
Ακόμα από το Δ.Σ του ΕΚΝΛ, αποφασίστηκε να γίνουν στάσεις εργασίας 1 ώρας για την Δευτέρα 29 και Τρίτη 30 Απριλίου, για να γίνουν εκδηλώσεις σε χώρους δουλειάς.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass