Τελεσίγραφο Αιγαίου ΑΕ στους παραβάτες

Δημοσίευση: 18 Απρ 2013 23:25 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:41

Να παράσχει μια τελευταία δυνατότητα τόσο στα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Φορτηγών Δ.Χ. όσο και σε όλους ανεξαιρέτως τους οδηγούς όλων των κατηγοριών οχημάτων (Μότο, ΙΧ κλπ) οι οποίοι έχουν διέλθει από τα διόδια χωρίς να καταβάλουν το αναλογούν αντίτιμο, προκειμένου να προσέλθουν στα γραφεία της Εταιρίας μέχρι το τέλος Απριλίου 2013 και να διακανονίσουν τις οφειλές τους χωρίς να επιβαρυνθούν με το πρόστιμο του εικοσαπλάσιου του διοδίου τέλους, το οποίο προβλέπεται ρητά από τη Σύμβαση Παραχώρησης του Έργου (Νόμος 3605/2007) αποφάσισε η Αυτοκινητόδρομος «Αιγαίου ΑΕ».

Μετά το τέλος Απριλίου 2013, η Εταιρία διευκρινίζει πως «θα ασκήσει πλήρως τα δικαιώματά της, τα οποία απορρέουν από την Σύμβαση και από τις εκδοθείσες διαταγές πληρωμής και στην περίπτωση αυτή δεν θα επιτρέπεται κανένας διακανονισμός και θα καταβάλλεται το σύνολο της οφειλής συμπεριλαμβανομένου του εικοσαπλάσιου. Επισημαίνεται ότι σε καμία περίπτωση οι χρήστες που οφείλουν διόδια δεν θα βρεθούν σε πλεονεκτικότερη θέση από τους χρήστες οι οποίοι εκπλήρωναν με συνέπεια τις υποχρεώσεις τους καταβάλλοντας τα διόδια κατά τη διέλευσή τους από τους Σταθμούς Διοδίων, επιδεικνύοντας επαγγελματισμό και υποστήριξη προς το Έργο».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εταιρίας «η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου έχει κατά καιρούς επισημάνει ότι η χρήση του αυτοκινητόδρομου χωρίς την καταβολή του προβλεπόμενου διοδίου τέλους αποτελεί παραβατική συμπεριφορά. Δυστυχώς μια μικρή μειοψηφία επαγγελματιών συνεχίζει συστηματικά να μην καταβάλλει τα προβλεπόμενα διόδια τέλη παραβαίνοντας το Νόμο αλλά κυρίως ασκώντας αθέμιτο ανταγωνισμό στην συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου έχει ήδη προχωρήσει σε αγωγές αλλά και σε έκδοση διαταγών πληρωμής κατά αυτής της μειοψηφίας των επαγγελματιών και είναι βέβαιο ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα το ζήτημα αυτό θα έχει επιλυθεί προς όφελος του Έργου αλλά και των λοιπών χρηστών. Ωστόσο αποφάσισε να κάνει δεκτό σχετικό αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φορτηγών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass