ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ:Λάδι, ρύζι, αλεύρι

Δημοσίευση: 12 Απρ 2013 14:56 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:34

                                   

 Τρία προϊόντα θα διανεμηθούν το άλλο Σάββατο 20 Απριλίου στη «σκεπαστή» αγορά της Νεάπολης με την εθελοντική συμμετοχή των «Ενεργών Πολιτών Λάρισας».

Πρόκειται για Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο, έντονα φρουτώδες και αρωματικό από Ομάδα Παραγωγών της Ορεινής Μεσσηνίας, οροσειρά Ταϋγέτου, με Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης (συλλογή του ελαιοκάρπου με ράβδισμα και χρήση της μεθόδου της «ψυχρής έκθλιψης»). Θα διατεθεί σε πλαστικά δοχεία 5 λίτρων, κατάλληλα για τρόφιμα, στην τιμή των 15,80 € (μέση τιμή στο ράφι αντίστοιχης κατηγορίας και ποιότητας προϊόντος είναι 21 €). Το προϊόν διαθέτει όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά, ενώ οι παραγωγοί του δέχονται να υποστούν τυχαίο δειγματοληπτικό έλεγχο του προϊόντος την ημέρα διανομής του.

Επίσης, θα μοιραστεί αλεύρι για τσουρέκια και κουλούρια από ελληνικά σιτηρά των αλευρόμυλων Κουτσιαρή τριών τύπων: α) μαλακό αλεύρι (για όλες τις χρήσεις και για  κουλουράκια) 0,58€ το κιλό σε συσκευασία 10 κιλών (5,8€), β) αλεύρι ολικής άλεσης 0,80 το κιλό σε συσκευασία 6 κιλών (4,8€) και γ)αλεύρι «σούπερ για τσουρέκια» 1,25 € το κιλό σε συσκευασία 4 κιλών (5€).

Το τρίτο προϊόν που θα διανεμηθεί είναι ρύζι για μαγειρίτσα και άλλες χρήσεις στο πασχαλινό σε δύο τύπους: α) καρολίνα (ιδανικό για Ελληνικό ριζότο, γεμιστά, μπριάμ, ρύζι με κρέας στο φούρνο) προς 1€ το κιλό σε συσκευασία 5 κιλών (5€) και β) μπόνετ (με υποκίτρινο χρώμα, ιδανικό για σπυρωτό πιλάφι και σαλάτες) προς 0,90περ. το κιλό σε συσκευασία 5,5 κιλών (5€). Εκτός παραγγελιών θα διαθέτουν στο χώρο διανομής  οι παραγωγοί και άλλους δύο τύπους ρυζιού: α) καστανό (έχει διατηρήσει τον εσωτερικό φλοιό του, πολύ καλό για ριζότο και πιλάφι) προς 1€ το κιλό σε συσκευασία 5 κιλών (5€) και β) Μεσολογγίου γεύσεις (συνδυασμός τριών διαφορετικών ποικιλιών ρυζιού, κόκκινο ρύζι, καστανό και γλασσέ. Ιδανικό για πιλάφι και ριζότο) σε συσκευασία του 1 κιλού στην τιμή των 2 €.  Περιορισμένος αριθμός συσκευασιών).

 Τέλος, στο χώρο διανομής θα διατίθενται από παραγωγούς ρίγανη βιολογικής καλλιέργειας σε συσκευασία 200 γραμμαρίων στην τιμή των 1,5 € και αρωματικά βότανα.

Υπενθυμίζεται, ότι το μόνο αντάλλαγμα για την κοπιαστική εθελοντική εργασία των «Ενεργών Πολιτών Λάρισας» στις διανομές είναι ποσοστό του προϊόντος (1-2% της ποσότητας που διατέθηκε), το οποίο δίνεται μόνο στο «Κοινωνικό Παντοπωλείο» μας για οικονομικά αδύναμες οικογένειες της πόλης. 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass