Η Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία για τις εκλογές των υπαλλήλων δήμων

Δημοσίευση: 07 Απρ 2015 22:16 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 15:53

Η Ριζοσπαστική Ενωτική Πρωτοβουλία Υπαλλήλων Δήμων Νομού Λάρισας σε ανακοίνωσή της σημειώνει πως «οι εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το 43ο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤA πραγματοποιήθηκαν σε μια μετατροϊκανή περίοδο όπου ο Λαός ψήφισε για την οριστική απαλλαγή από τα ψευδοδιλήμματα των δανειστών και τις αποικιακού χαρακτήρα απαιτήσεις τους. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν πλέον από πιο ισχυρή θέση, την επαναφορά των εργασιακών δικαιωμάτων τους, που λεηλατήθηκαν από την εγχώρια ολιγαρχία του παλιού κομματικού καθεστώτος. Για να επέλθει η πλήρης κατάρρευση του καθεστώτος αυτού που καθήλωσε την κοινωνικές δυνάμεις τις τελευταίες δεκαετίες με αποκορύφωμα το έργο της τελευταίας πενταετίας, απαιτείται η εγρήγορση όλων μας και η επιδίωξη ενωτικής  δράσης με άλλους κλάδους και σωματεία.

Η Ριζοσπαστική Ενωτική Πρωτοβουλία ευχαριστεί τους συναδέλφους που με την ψήφο τους στήριξαν τις θέσεις μας συμβάλλοντας έτσι στην ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος. Δέσμευση μας είναι ο ανιδιοτελής αγώνας με ενεργή συμμετοχή όλων των εργαζομένων ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας. Η στελέχωση των δήμων με μόνιμο προσωπικό, και η επαναφορά των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων καθώς και του κατώτατου μισθού στα 751 για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, απαιτούν μερικές από τις βασικές επιδιώξεις μας, με γνώμονα την προστασία του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του Κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την προστασία της αξιοπρέπειας όλων των εργαζομένων» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass