ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΕΡΓΑ ΣΤΗ Ν. ΣΜΥΡΝΗ

Βελτιωτικές παρεμβάσεις στη γειτονιά των τσιγγάνων

Δαπάνη 220.000 ευρώ για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης

Δημοσίευση: 11 Απρ 2013 22:05 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:33
 

Σειρά μικρών έργων και παρεμβάσεων στην περιοχή κατοικίας των τσιγγάνων στη συνοικία Ν. Σμύρνης, συνολικού προϋπολογισμού 220.000 ευρώ, δρομολογεί ο Δήμος Λαρισαίων με χρηματοδότηση του προγράμματος ΕΣΠΑ της Περιφέρεια Θεσσαλίας. Χθες υπογράφηκε από τον δήμαρχο Κ. Τζανακούλη και την ανάδοχο κοινοπραξία Δημ. Παυλίδης-Δημ. Γιαννακάκης η σύμβαση του έργου παρουσία του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού.

Τα έργα θα παραδοθούν σε τέσσερις μήνες και αντιστοιχούν σε σκυροδετήσεις κοινόχρηστων χώρων, βελτιώσεις του δημοτικού φωτισμού και δημιουργία δύο παιδικών χαρών.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης, ο δήμαρχος  Κ. Τζανακούλης τόνισε ότι ο Δήμος Λαρισαίων και οι τεχνικές του υπηρεσίες αξιοποιούν όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία για να παρέμβουν σε όσες περιοχές του Δήμου υφίσταται ανάγκη με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών ζωής. Έτσι, αξιοποιώντας τους πόρους του ΕΣΠΑ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας κάνουν μια σειρά παρεμβάσεων στην περιοχή «Νταμάρια» των Ρομά της Ν. Σμύρνης ώστε να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής. Ο κ. Τζανακούλης τόνισε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται παρεμβάσεις στη συγκεκριμένη περιοχή και πως προφανώς ο Δήμος Λαρισαίων θα επανέλθει με νέα προγράμματα για την περαιτέρω βελτίωση της περιοχής.
Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός τόνισε ότι σε συνεργασία με το Δήμο Λαρισαίων η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτεί έργα που δημιουργούν θέσεις εργασίας και τονώνουν την τοπική οικονομία την ίδια στιγμή που βελτιώνουν το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων της Λάρισας και ειδικότερα της περιοχής των Ρομά στη Ν. Σμύρνη. Ο κ. Αγοραστός τόνισε ότι θα υπάρξουν ακόμα περισσότερες και μεγαλύτερες παρεμβάσεις με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Λάρισας, παρά το γεγονός ότι γενικότερες οικονομικές συνθήκες είναι δυσμενείς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass