Διάλεξη αρχιτεκτόνων στη Λάρισα

Δημοσίευση: 21 Μαρ 2013 20:28 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:01

 

  «Χωρογραφίες» τιτλοφορείται η διάλεξη που θα δώσουν στη Λάρισα οι γνωστοί αρχιτέκτονες Μαρία Κοκκίνου και Ανδρέας Κούρκουλας, την ερχόμενη Πέμπτη 28 Μαρτίου, ώρα 7 μμ στην αίθουσα του ΤΕΕ, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Πανόραμα Σύγχρονης Αρχιτεκτονικής» που διοργανώνει ο σύλλογος αρχιτεκτόνων Λάρισας.

Η Μαρία Κοκκίνου ολοκλήρωσε τις σπουδές της ως αρχιτέκτων μηχανικός στο Ε.Μ.Π. και είναι κάτοχος Master of Science από το τμήμα Advanced Architectural Studies στην Bartlett School of Architecture, στο U.C.L του Λονδίνου.

Ο Ανδρέας Κούρκουλας σπούδασε επίσης αρχιτέκτων μηχανικός στο Ε.Μ.Π. και είναι κάτοχος Ph.D από την Bartlett School of Architecture, στο U.C.L του Λονδίνου, με θέμα Linguistics in Architectural Theory and Criticism after Modernism. Από το 1992, διδάσκει στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Ε.Μ.Π.

Μετά το τέλος των μεταπτυχιακών τους σπουδών επέστρεψαν στην Ελλάδα το 1987 και διατηρούν έκτοτε αρχιτεκτονικό γραφείο στην Αθήνα.

Το γραφείο έχει ασχοληθεί με πληθώρα έργων, ιδιωτικών και δημόσιων, μεταξύ των οποίων κτήρια γραφείων, κατοικιών, μουσεία κα. Μεταξύ αυτών βρίσκονται το νέο κτήριο του Μουσείου Μπενάκη επί της οδού Πειραιώς και μεγάλα κτήρια γραφείων όπως τα γραφεία της εταιρίας Follie Follie στον κόμβο Αγίου Στεφάνου και τα κτήριο της εταιρίας Shop and Trade στον Ταύρο. Το γραφείο έχει επίσης αποσπάσει βραβεία και διακρίσεις σε Αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass