Αναλαμβάνουν δράση οι Λαϊκές Επιτροπές

Δημοσίευση: 20 Μαρ 2013 23:20 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:00

 

 Επί…τάπητος έθεσε χθες τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και κυρίως οι λαϊκές οικογένειες λόγω της οικονομικής κρίσης η Λαϊκή Επιτροπή Ν. Λάρισας που συνεδρίασε χθες βράδυ στο ΕΚΛ.

Η Επιτροπή που την αποτελούν το ΕΚΝΛ, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ, από το Σεπτέμβριο του 2010 που δημιουργήθηκε έχει αναπτύξει αρκετές δράσεις και κινητοποιήσεις για πολλά προβλήματα, όπως για τα χαράτσια, τις διακοπές ρεύματος, νερού, προβλήματα υγείας, ενώ προχώρησε στη δημιουργία φροντιστηρίου για τα παιδιά των ανέργων, γιορτές, και τράπεζα αίματος.

Όπως επισημάνθηκε στη σύσκεψη,  το τελευταίο διάστημα αναδεικνύονται  παλιά προβλήματα με νέα ένταση ή και καινούργια που απαιτούν την συντονισμένη και συστηματική παρέμβαση, ούτως ώστε να οργανώνεται η πάλη των εργαζόμενων, των ανέργων, των λαϊκών στρωμάτων της πόλης και του χωριού, να μην μένει μόνος κανένας απέναντι στην κρίση και στην αντιλαϊκή επίθεση.

Συγκεκριμένα παίρνει διαστάσεις το διατροφικό πρόβλημα οικογενειών ανέργων, χαμηλόμισθων, χαμηλοσυνταξιούχων και ιδιαίτερα των παιδιών, το πρόβλημα της στέγασης με περιπτώσεις οικογενειών που δεν μπορούν να πληρώσουν το νοίκι κα τους κάνουν έξωση, των κατασχέσεων λόγω χρεών σε τράπεζες και στο δημόσιο, διακοπές ρεύματος, ανασφάλιστων που δεν μπορούν να πάνε στο γιατρό, να πάρουν τα φάρμακα.

Η επιτροπή αξίζει να αναφερθεί ότι έχει ετοιμάσει ένα ειδικό τετρασέλιδο φυλλάδιο που μοιράζεται δωρεάν όπου δίνονται κατευθύνσεις αλλά και τρόποι δράσης για την αντιμετώπιση εξώσεων, προβλημάτων σίτισης, χρεών, εξώσεων κ.λ.π

                                                                                                                 Δ.Βάλλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass