ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Επιτυχία η αποτροπή υποβάθμισης του ΤΕΙ Λάρισας

Δημοσίευση: 20 Μαρ 2013 21:35 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:00
 

«Επιτυχία όχι μόνο για την πόλη αλλά για την ανώτερη εκπαίδευση συνιστά η  αποτροπή της υποβάθμισης του Τ.Ε.Ι. Λάρισας», επισημαίνει σε δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Όπως σημειώνει, «το Τ.Ε.Ι. της Λάρισας συνεχίζει να προσφέρει στην τοπική κοινωνία, την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας αλλά και όλη την Ελλάδα πολύτιμο ερευνητικό έργο.  Η επιστημονική γνώση και η καινοτομία συνιστούν βασικές προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της περιφέρειας και την ανόρθωση της εθνικής οικονομίας. Σε αυτό το πνεύμα κινείται η λογική του σχεδίου “Αθηνά” και από αυτή τη λογική διαπνέεται το ανώτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα της πόλης μας.

Επιπροσθέτως, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα, πολυπληθέστερα και πιο οργανωμένα Τ.Ε.Ι. της Ελλάδος, με σημαντική υλικοτεχνική υποδομή, ικανή να στηρίξει την περαιτέρω προώθηση του επιστημονικού έργου. Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε αυτή την επένδυση και να την κεφαλαιοποιήσουμε στο πλαίσιο, όχι μόνο του σχεδίου “Αθηνά”, αλλά και της συνολικής στρατηγικής για την ανασυγκρότηση του κράτους.

Η παρουσία του Τ.Ε.Ι. στη Λάρισα δεν είναι απλώς ένα κεκτημένο μιας ιστορικής διαδρομής παιδείας και γνώσης, αλλά ένας καθημερινός διάλογος με τα πιο ζωντανά κομμάτια της κοινωνίας μας· τους νέους, τους ερευνητές, τους καινοτόμους επενδυτές που μοιράζονται το όραμα για μια Ελλάδα περήφανη και πρωτοπόρα.

Η πόλη της Λάρισας διαθέτει το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό για τη στήριξη ενός από τα πιο ιστορικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Σε κάθε επίπεδο, οικονομικό, κοινωνικό και παραγωγικό η πόλη μας διατηρεί μια ουσιαστική και εποικοδομητική αλληλεπίδραση με τη σπουδαστική και πανεπιστημιακή μας κοινότητα. Η δυναμική αυτή σχέση αντικατοπτρίστηκε ευδιάκριτα στην πετυχημένη, κοινή προσπάθεια όλων για την αποτροπή του ακρωτηριασμού του Τ.Ε.Ι. της πόλης μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass