Η Ηρώ Διώτη για δρόμους - καρμανιόλες του νομού

Δημοσίευση: 19 Μαρ 2013 19:37 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 14:57
Με «γενικότητες και ευχολόγια», χωρίς να μπαίνουν στην ουσία των ερωτημάτων που τους είχαν τεθεί, απάντησαν τόσο ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Δένδιας όσο και ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Καλογιάννης στην ερώτηση που είχαν καταθέσει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, με επικεφαλής της βουλευτή Λάρισας Ηρώ Διώτη, σχετικά με την επικινδυνότητα της Παλιάς Εθνικής Οδού Λάρισας-Βόλου καθώς και της Επαρχιακής Οδού Λάρισας-Φαρσάλων.
Σύμφωνα με τον κ. Καλογιάννη, «βρίσκεται σε στάδιο μελέτης το έργο «Μελέτη Βελτίωσης της ΕΟ Λάρισας-Φαρσάλων», αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Μελετών Έργων Οδοποιίας, και εκκρεμεί η θετική γνωμοδότηση της ΕΥΠΕ για την Προμελέτη των Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Για τη δε βελτίωση της ΠΕΟ Λάρισας-Βόλου, στο τμήμα μεταξύ Α.Κ. Αερινού και Α.Κ. Βόλου, η ΕΥΔΕ/ΠΑΘΕ έχει συντάξει την Οριστική Μελέτη Οδοποιίας, την Οριστική Μελέτη Αποχέτευσης-Αποστράγγισης ομβρίων υδάτων και την Οριστική Μελέτη Σήμανσης-Ασφάλισης. Για τη δημοπράτηση του εν λόγω έργου απαιτείται η έγκριση των Περιβαλλοντικών Όρων και η σύνταξη κτηματολογίου, ώστε να μπορεί να ενταχθεί στο ΠΕΠ Θεσσαλίας». Ωστόσο, επισημαίνει ο αναπλ. Υπουργός, «η συντήρηση των εθνικών δομών Λάρισας-Φαρσάλων και Φαρσάλων-Βόλου ανήκει στην αρμοδιότητα της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας».
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης παραδέχεται ότι υπάρχει έλλειμμα στη δύναμη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας έναντι των οργανικών θέσεων που προβλέπονται, «όπως συμβαίνει σχεδόν με το σύνολο των αστυνομικών υπηρεσιών. Για το τρέχον έτος (2013), προς πλήρωση των κενών θέσεων της ΑΔ Λάρισας, κατά τις τακτικές μεταθέσεις προκηρύχθηκαν 3 θέσεις για κατώτερο αστυνομικό προσωπικό και 3 θέσεις ειδικών φρουρών, οι οποίες και θα καλυφθούν μέχρι τέλος Αυγούστου. Περαιτέρω θα καταβληθούν προσπάθειες για την ενίσχυση της εν λόγω ΑΔ κατά τις συμπληρωματικές μεταθέσεις και τις λοιπές τοποθετήσεις αστυνομικού προσωπικού που θα πραγματοποιηθούν εντός του έτους, καθώς και με νέους αστυνομικούς μετά την έξοδό τους από τις Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας». Τέλος, υποδεικνύει ως αρμόδιους τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Θεσσαλίας και τον Αστυνομικό Δ/ντή Λάρισας για να αποσπούν το προσωπικό τους μέχρι το βαθμό του Αστυνόμου Α’, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε Υπηρεσίας.
Σχολιάζοντας τις απαντήσεις αμφοτέρων, η κ. Διώτη  υπογράμμισε: «Για μία ακόμη φορά, οι συναρμόδιοι υπουργοί νίπτουν τας χείρας τους για τους δρόμους-καρμανιόλες του ν. Λάρισας και αποφεύγουν να τοποθετηθούν σε πολύ ξεκάθαρα ερωτήματα που είχαμε θέσει σχετικά με αυτούς. Δεν έχουν (;) ή δε θέλουν να πούνε σε ποιες συγκεκριμένες δράσεις θα προβούν για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων στην ΠΕΟ Λάρισας-Βόλου και ΕΟ Λάρισας-Φαρσάλων; Πώς σκέπτονται να αντιμετωπίσουν τις ελλείψεις καθώς και τις κακοτεχνίες, ώστε να αποφεύγονται τα επαναλαμβανόμενα τροχαία εγκλήματα; Αυτά είναι μόνο 2 από τα 6 συνολικά ερωτήματα που τέθηκαν και έμειναν επί της ουσίας αναπάντητα. Ο κ. Καλογιάννης απλώς πετά το μπαλάκι στην Περιφέρεια για τους οδικούς άξονες, αποκρύπτοντας όμως ότι οι Περιφέρειες μετά βίας τα βγάζουν πέρα με τις απανωτές περικοπές στα κονδύλια τους. Ο δε κ. Δένδιας σκόπιμα δεν απαντά στο ερώτημα πόσοι αστυνομικοί υπηρετούν στην Τροχαία Λάρισας, αφού τυχόν σαφής απάντησή του θα ήταν αποκαλυπτική για το τι κάλυψη υπάρχει σε επίπεδο νομού, δεδομένου ότι αυτή θα πρέπει να είναι 24ωρη και 365 μέρες τον χρόνο. Όσο η Πολιτεία δε λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα για την οδική ασφάλεια, θα συνεχίσουμε να θρηνούμε κάθε χρόνο εκατοντάδες θύματα στην άσφαλτο και στο ν. Λάρισας».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass