Γ.Γ. ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ Σ. ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ

Στο τέλος του 2014 έτοιμα τα Τέμπη

Δημοσίευση: 14 Μαρ 2013 2:00 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 14:51

 

Ο Αχελώος, η Κάρλα, τα Τέμπη, η Ε65 αλλά και άλλα μεγάλα έργα αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων Υπουργείου Ανάπτυξης –Ανταγωνιστικότητας – Υποδομών- Μεταφορών και Δικτύων,  που αφορούν στην Θεσσαλία, βρέθηκαν σήμερα στο επίκεντρο της εφ’ όλης της ύλης συζήτησης που είχε ο Γενικός Γραμματέας  του υπουργείου Στράτος Σιμόπουλος με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας  Κώστα Αγοραστό. Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας  Ρένα Καραλαριώτου, ο γενικός διευθυντής της Περιφέρειας  Κ. Μέγας, αλλά και υπηρεσιακοί παράγοντες τόσο του Υπουργείου όσο και της Περιφέρειας, εξετάστηκαν αναλυτικά τα μεγάλα δημόσια έργα σε όλη τη Θεσσαλία και η πορεία υλοποίησής τους.

Σε δηλώσεις του ο κ. Σιμόπουλος ανέφερε, μεταξύ άλλων:  «Είδαμε τα θέματα που αφορούν την Θεσσαλία και κυρίως τα θέματα της Κάρλας, του Αχελώου και των οδικών αξόνων. Επίσης έχουμε δει και την απορροφητικότητα  στο ΕΣΠΑ που για την Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι πολύ υψηλή. Συνεχίζουμε την συνεργασία και θα έχουμε τακτικές επαφές γιατί  η φιλοσοφία του υπουργείου είναι  να μην λειτουργεί ερήμην των τοπικών κοινωνιών και κυρίως της τοπικής αυτοδιοίκησης η οποία  γνωρίζει παρά πολύ καλά τα θέματα του τόπου της.

Παράλληλα επισκέφτηκα τα Τέμπη όπου η εργολαβία συνεχίζεται, μπορεί να μην φαίνεται στους ταξιδιώτες, αλλά βρίσκεται σε ικανοποιητικό σημείο και πιστεύω θα είμαστε έτοιμοι σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα προς το τέλος του 2014. Όσον αφόρα στον Ε 65 κυβερνητική δέσμευση είναι να ολοκληρωθεί  στο σύνολό του, απλώς κάποια τμήματα του πιθανώς να πάρουν μια χρονική παράταση υλοποίησης».

Απ’ την πλευρά του ο κ.  Αγοραστός τόνισε: «Είχαμε μια πολύωρη συνάντηση με τον γενικό γραμματέα και με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας και συζητήσαμε όλα τα θέματα για τα οποία συνεργαζόμαστε εδώ και πολύ καιρό. Αχελώος, Κάρλα, Περιφερειακός Βόλου, Τέμπη, Ε65, Φράγμα της Γυρτώνης, μελέτες που γίνονται σε όλη την Περιφέρεια και είναι αρμοδιότητα του υπουργείου (Λάρισα – Φάρσαλα, Λάρισα-Κοζάνη) παλιά Ε.Ο. Λάρισας- Βόλου που υπάρχει επικινδυνότητα κ.α. Συνεργαζόμαστε στενά και πιστεύουμε ότι θα βρεθεί μια λύση για να κάνουμε παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας και έργα αναγκαία για τη Θεσσαλία και τους πολίτες της».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass