ΕΝΩ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΑΝΑΝΕΩΣΕ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

Στον «αέρα» το Βοήθεια στο Σπίτι

Δημοσίευση: 13 Μαρ 2013 2:00 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 14:50

ΤΥΡΝΑΒΟΣ  (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

 

 Τη συνέχιση της χρηματοδότησης είτε από κρατικούς πόρους είτε από το ΕΣΠΑ διεκδικεί ο Δήμος Τυρνάβου για το κοινωνικό πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», που από το 1998 εξυπηρετεί αγόγγυστα δεκάδες ανήμπορους συμπολίτες μας και χάρη στο μεράκι και την όρεξη του προέδρου της Κ.Ε.ΔΗ.Τ. κ. Αμάρι Σάμερ – Αθανασίου και των υπαλλήλων του έχει επεκταθεί και σε δημότες της Δημοτικής Ενότητας Αμπελώνα.

Μιλώντας χθες στην «Ε» ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Νίκος Μαλάκος τόνισε ότι: «πρόκειται για μια κοινωνική δομή, που επί πολλά έτη λειτουργεί και αυξάνει ποιοτικά ο Δήμος Τυρνάβου, καταξιωμένη κοινωνικά και θεσμικά και που ξαφνικά η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας αφήνει στον «Καιάδα» της αναλγησίας, αφού όχι μόνο παραμένουν απλήρωτοι οι χιλιάδες εργαζόμενοι του προγράμματος επί δέκα μήνες, αλλά αγνοώντας οποιεσδήποτε εκκλήσεις των Δήμων της χώρας για άμεση χρηματοδότησή του ή ένταξή του σε πρόγραμμα χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ, το ρίχνουν στα χέρια ιδιωτών και παρακωλύουν οποιαδήποτε προσπάθεια ενεργοποίησής του, με απώτερο στόχο και σκοπό την παύση του προγράμματος. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες ανήμποροι συμπολίτες μας, άνθρωποι της τρίτης ηλικίας, να μείνουν στο παραπέτασμα της κοινωνίας, μόνοι, αβοήθητοι και πεινασμένοι, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τον κοινωνικό ιστό των τοπικών μας κοινοτήτων αλλά και ολόκληρης της χώρας».

Και ο κ. Μαλάκος καταλήγει: «Για όλους αυτούς τους παραπάνω λόγους ως Δήμος Τυρνάβου αλλά και ως μέλος της ΚΕΔΕ είμαστε αρωγοί στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του προγράμματος και διεκδικούμε άμεσα την χρηματοδότηση και συνέχισή του μέσα από τις δομές των Δήμων και των κοινοφελών τους επιχειρήσεων για να προστατευθούν οι κοινωνίες μας.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Εν των μεταξύ, σε απόγνωση βρίσκονται οι εργαζόμενες του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στο δήμο Τυρνάβου, εξ αιτίας του γεγονότος ότι ενώ η επιχείρηση του δήμου ΚΕΔΗΤ όπου υπάγεται το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποφάσισε κατά πλειοψηφία τη συνέχισή του και αναμένονταν χθες  η απόφαση να  προωθηθούν οι προσλήψεις  στον ΑΣΕΠ δημιουργείται νέο πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία του προγράμματος..

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να υποβληθεί  πρόταση για να ενταχθεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα «Κατ’ οίκον φροντίδα συνταξιούχων» που υλοποιείται από το ΙΚΑ.

Μιλώντας χθες  στην «Ε» η πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων  στο «Βοήθεια στο Σπίτι» νομού Λάρισας και εργαζόμενη σε αυτό του δήμου Τυρνάβου κ. Κατερίνα Σπανού τόνισε  ότι: «Σε επικοινωνία που είχε  με τον διευθυντή του υπουργείου Εργασίας  κ. Δ. Ρέμο, αλλά και με την  αρμόδια υπάλληλο του ΙΚΑ κ. Καρακατσάνη ενημερώθηκε ότι: «Είναι ανέφικτο να υποβάλλει πρόταση η επιχείρηση του Δήμου Τυρνάβου ΚΕΔΗΤ, αλλά  το ΙΚΑ δέχεται μόνο αιτήσεις από κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις».

Και η κ. Σπανού συνεχίζει λέγοντας ότι εάν  υποβάλλει πρόταση η ΚΕΔΗΤ δεν είναι σίγουρο ότι θα ανανεωθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων του υπάρχοντος προσωπικού το οποίοι σημειωτέο είναι απλήρωτο ήδη δέκα μήνες τώρα.

Επίσης το προσωπικό του προγράμματος στο δήμο Τυρνάβου, μετά την ενημέρωση για τα παραπάνω από την κ. Σπανού θεωρούν  ότι: « το υπουργείο Εργασίας και το ΙΚΑ εμπαίζουν  και ταπεινώνουν τους εργαζόμενους παρά το γεγονός ότι ο δήμος Τυρνάβου και η ΚΕΔΗΤ  θέλουν να συνεχίσουν.

Τέλος, οι εργαζόμενες, όπως σημειώνουν, με την ευθιξία που τις διακατέχει ενημερώνουν τους πολίτες ότι θα απέχουν από την εργασία τους τις επόμενες ημέρες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass