ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δανεικά βιβλία σε μαθητές και τρίτη ηλικία

Δημοσίευση: 11 Μαρ 2013 2:00 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 14:45
Της Λένας Κισσάβου

Ένα «βιβλιοαυτοκίνητο», ξεκίνησε την περιοδεία του στο Δήμο Λαρισαίων, προκειμένου να δανείζει το υλικό του σε μαθητές και σε άτομα της τρίτης ηλικίας, προσφέροντας την ευκαιρία σε όλους να διαβάσουν λογοτεχνία, ποίηση, ιστορία κ.α., ιδίως σήμερα που ακόμη περισσότεροι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράζουν για την ψυχαγωγία τους, βιβλία, όπως παλαιότερα.

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια δράση θα εφαρμοστεί στα ΚΑΠΗ, στα Στέκια Ηλικιωμένων της πόλης μας, καθώς και το Γηροκομείο, προσφέροντας νέους τρόπους διεξόδων και ψυχαγωγίας σε μέλη τους, τα οποία μάλιστα εκδήλωσαν μεγάλο ενδιαφέρον, να δανειστούν και να διαβάσουν βιβλία.

Η κινητή βιβλιοθήκη έχει την υπογραφή της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λάρισας και του Δήμου Λαρισαίων.
Σύμφωνα με τους κανόνες συνεργασίας της σύμβασης, η διάρκειά της ορίστηκε μέχρι και τον Ιούνιο του 2015, με συγκεκριμένες διαδρομές σε σχολεία και στα ΚΑΠΗ, που θα επαναλαμβάνονται δέκα φορές το χρόνο.

Ο Δήμος Λαρισαίων αναλαμβάνει μεταξύ άλλων τις εξής υποχρεώσεις: Δεσμεύεται να ορίσει σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Λάρισας τα Δανειστικά Κέντρα, που θα επισκέπτεται η κινητή βιβλιοθήκη. Θα καλύπτει τα έξοδα του αυτοκινήτου για τα δρομολόγια στα δανειστικά κέντρα του Δήμου Λαρισαίων και την συντήρηση του αυτοκινήτου.

Απ΄ την άλλη, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Λάρισας μεταξύ άλλων: Δεσμεύεται να διαθέσει τις Κινητές της Μονάδες, έναν οδηγό και έναν υπάλληλο της για να παρέχονται υπηρεσίες Βιβλιοθήκης σε περιοχές του Δήμου Λαρισαίων. Να καλύπτει τις λειτουργικές δαπάνες των Κινητών Βιβλιοθηκών, εκτός από τη δαπάνη για τα καύσιμα και την συντήρηση του αυτοκινήτου.

Για την παρακολούθηση υλοποίησης της σύμβασης αυτής συνίσταται όργανο με την επωνυμία «Κοινή Επιτροπή», η οποία αποτελείται από τρία μέλη, εκ των οποίων ένα από το Δήμο Λαρισαίων, ένα από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Λάρισας και ένα από τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.

Η Κινητή Μονάδα Βιβλιοθήκης, είναι εξοπλισμένη με όλα τα σύγχρονα μέσα της τεχνολογίας, προκειμένου να υποστηρίξει το έργο των εκπαιδευτικών και παράλληλα να εξασφαλίσει στους μαθητές την πληροφόρηση, την ψυχαγωγία και τα απαραίτητα εργαλεία για να εξοικειωθούν με το χώρο της γνώσης και της πληροφορίας, αλλά παράλληλα να δώσει την ευκαιρία για …διάβασμα και στα άτομα της τρίτης ηλικία της πόλης μας.

Μέσα σε έναν χώρο μόλις λίγων τετραγωνικών μέτρων, σε ένα σύγχρονο όχημα, έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες βιβλία και εκπαιδευτικό υλικό, ενώ οι διαδρομές που θα ακολουθήσει η κινητή βιβλιοθήκη, θα είναι δεκάδες και βάση προγραμματισμού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass