ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΩΔΕΙΟ

«Να κατακτήσουμε τη δύναμη της γνώσης»

Δημοσίευση: 05 Απρ 2015 11:35 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 15:48

Κάλεσμα απευθύνει η Τ.Ο. Λάρισας του ΚΚΕ για την έκθεση βιβλίου που διοργανώνει τη Μεγάλη Δευτέρα, Μ. Τρίτη και Μ. Τετάρτη, στον ισόγειο χώρο (φουαγιέ) του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Η έκθεση θα ανοίξει αύριο, Δευτέρα 6 Απρίλη, και θα λειτουργεί τις απογευματινές ώρες, από τις 6μ.μ.- 9μ.μ. Τη Δευτέρα, στις 7 μ.μ., θα γίνει εκδήλωση καλωσορίσματος στο πλαίσιο της έκθεσης με ομιλία από στέλεχος της ΚΟ Λάρισας.

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται: «Παίρνουμε αυτή την πρωτοβουλία, γιατί για το ΚΚΕ, η γνώση είναι δύναμη. Κι αυτό δεν αποτελεί απλά, ένα σύνθημα, ένα τσιτάτο. Το αντίθετο. Η ίδια η εξέλιξη της ανθρώπινης κοινωνίας αποδεικνύει ότι η κατάκτηση της γνώσης, απελευθερώνει τον άνθρωπο, όταν βέβαια γίνεται «υλική δύναμη», όταν γίνεται δράση, για να ανακαλύψουμε όλα αυτά που υπάρχουν γύρω μας, με λίγα λόγια για να γνωρίσουμε τον κόσμο που ζούμε και για να τον αλλάξουμε κατακτώντας την αλήθεια των πραγμάτων. Με αυτό τον τρόπο ο άνθρωπος πάντοτε άλλαζε ο ίδιος αλλάζοντας τον κόσμο γύρω του.

Ειδικά προσκαλούμε τους νέους ανθρώπους, μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, μαθητές της τεχνικής εκπαίδευσης και των σχολών κατάρτισης, που το δικαίωμα στη γνώση, το στερούνται σε μεγάλο βαθμό. Ας σκεφτούμε τι φταίει και παιδιά 13 χρόνων εργάζονται ταυτόχρονα, ενώ θα έπρεπε όλοι να έχουμε ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση, στη γνώση; Τι φταίει και εκατοντάδες φοιτητές- σπουδαστές εγκαταλείπουν τις σπουδές τους, γιατί δεν έχουν να πληρώσουν για να σπουδάσουν. Τι φταίει και χιλιάδες είναι οι άνεργοι νέοι που στοιβάζονται στις ουρές του ΟΑΕΔ;

Όλα «τριγύρω αλλάζουνε» υποτίθεται, με την αλλαγή κάθε φορά μιας κυβέρνησης, κι «όλα τα ίδια μένουν». Ίδιο μένει και τώρα το άνισο δικαίωμα στη γνώση, στη μόρφωση. Το ΚΚΕ πολεμά το καπιταλιστικό σύστημα και γι’ αυτό τον λόγο: γιατί θέλει τον νέο, τον εργαζόμενο, στην αμάθεια. Γιατί με την αμάθεια είναι ακίνδυνος για το σύστημα, δηλαδή σκέφτεται και πράττει για το συμφέρον των οικονομικά κυρίαρχων, κόντρα στα δικά του συμφέροντα! Υιοθετεί τους «μονοδρόμους» τους, ενώ η ιστορία της ταξικής πάλης φανερώνει ότι πάντα ήταν διαφορετικός ο μονόδρομος για τους λαούς, απ΄ τον μονόδρομο των αφεντικών.

Γι’ αυτό και η εκδοτική προσπάθεια του ΚΚΕ, είναι συνεχής σε όλη αυτή την πορεία των 97 χρόνων ζωής και δράσης του. Στην έκθεση μπορείτε να βρείτε σε προσιτές τιμές, εκατοντάδες τίτλους που αφορούν στο μαρξιστικό και γενικότερα πολιτικό βιβλίο. Όπως και ειδικές εκδόσεις φιλοσοφικού, οικονομικού, περιεχομένου. Ιδιαίτερη θέση κατέχει η λογοτεχνία, πεζή και σε ποίηση, ελληνική και ξένη. Ειδικός χώρος στην έκθεση θα υπάρχει για το παιδικό, εφηβικό, νεανικό βιβλίο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass