Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ:

Στόχος μας να εκφράσουμε μαζικά την… ορφανή Κεντροαριστερά

* Μίλησε για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση

Δημοσίευση: 04 Απρ 2015 10:50 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 15:43

«Το οδυνηρό αποτέλεσμα των πρόσφατων εθνικών εκλογών αποτελούσε ένα ζύγισμα όχι της συγκυβέρνησής μας με τη ΝΔ, αλλά της πολιτικής των 40 ετών. Γι’ αυτό και μεις στο Συνέδριο θα πρέπει να αναζητήσουμε νέες απαντήσεις σε παλιά προβλήματα και κυρίως να εκφράσουμε μαζικά τον χώρο της Κεντροαριστεράς».

Το στίγμα του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ έδωσε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της Ν.Ε. του κόμματος στη Λάρισα, ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος είναι από τα πρόσωπα που αναφέρονται στα σενάρια διαδοχής του Ευαγγ. Βενιζέλου.

Χωρίς να πει πολλά για την υποψηφιότητά του, αλλά δίνοντας έμφαση στον τρόπο αναγέννησης του ΠΑΣΟΚ ο κ. Κωνσταντινόπουλος επέκρινε την συγκυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθεί και απηύθυνε κάλεσμα στους φίλους της Κεντροαριστεράς να συνταχθούν στη νέα προσπάθεια που ξεκινά το Κίνημα. «Στο Συνέδριο προέχει να συζητήσουμε και να συμφωνήσουμε στις πολιτικές και μετά στα πρόσωπα που θα ηγηθούν».

Καταρχήν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε την εισήγησή του με κριτική διάθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας τα εξής: «Είμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο. Ουσιαστικά γυρίσαμε στο 2009. Σωστή και αποτελεσματική διαπραγμάτευση από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνεται, αφού το κόμμα της Αριστεράς ταλαιπωρείται από τις συνιστώσες του και τα εσωτερικά του προβλήματα. Εμείς θα στηρίξουμε κάθε κυβερνητική προσπάθεια που αποσκοπεί στο εθνικό συμφέρον, όπως το κάναμε μέχρι τώρα. Το αδιέξοδο της κυβέρνησης φαίνεται και από το γεγονός ότι δέσμευσαν τα χρήματα του ΕΣΠΑ για να καλύψουν δανειακές ανάγκες. Δυστυχώς τελειώνουν τα χρήματα, τελειώνουν και τα ψέματα».

Σχετικά με τα σενάρια που ακούγονται για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, ο κ. Κωνσταντινόπουλος βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί και στη ΝΔ, τονίζοντας τα εξής: «Αυτά τα σενάρια διακινούνται κυρίως από την πλευρά της ΝΔ, αλλά δυστυχώς ο κ. Σαμαράς αυτή την πρόταση δεν την είχε κάνει ούτε το 2010, ούτε το 2011 και αναγκάστηκε να την κάνει το 2012 μετά τις εκλογές. Έτσι και τώρα. Εμείς δεν είμαστε γαντζωμένοι σε κυβερνητικούς θώκους. Μας ενδιαφέρει να βγει η χώρα από την κρίση».

Για τον ιδεολογικό στοχασμό του ΠΑΣΟΚ ο κ. Κωνσταντινόπουλος είπε: «Η ΝΔ πορεύεται τελείως δεξιά, ο ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει να απογοητεύει τον ελληνικό λαό πολύ γρήγορα. Επομένως υπάρχει η Κεντροαριστερά που μπορεί να εκφραστεί σωστά από το ΠΑΣΟΚ. Και όχι από βιαστικές Κινήσεις όπως η «Ελιά» που απέτυχε. Στο επικείμενο συνέδριο πρέπει να μετασχηματίσουμε την παράταξή μας, γιατί οι μη προνομιούχοι του 1981 δεν είναι οι ίδιοι με τους αντίστοιχους του 2015. Και κυρίως να αποκτήσουμε νέα Ιδρυτική Διακήρυξη που να μας εμπνέει». Αιχμηρός για τον Γιώργο Παπανδρέου εμφανίστηκε ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας τα εξής: «Δεν γίνεται κάποιος να φεύγει από το ΠΑΣΟΚ, να το εγκαταλείπει, να μετέχει απέναντί μας με άλλον πολιτικό σχηματισμό και εν συνεχεία να επιστρέφει στο κόμμα, χωρίς συνέπειες. Στην πολιτική δεν έχεις μόνο δικαιώματα, αλλά και υποχρεώσεις».

Σχετικά με τις συνεδριακές διαδικασίες, να σημειωθεί ότι στις 15 Μαΐου θα διεξαχθεί το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο θα τεθούν επί τάπητος όλα τα ζητήματα για το μέλλον του Κινήματος, ενώ είναι σε εξέλιξη η συγκρότηση του νέου Μητρώου μελών του Κινήματος. Η πρώτη καταγραφή των νέων μελών θα ολοκληρωθεί στις 4 Μαΐου και από την πρώτη λίστα θα εκλεγούν οι Σύνεδροι. Αμέσως μετά το Συνέδριο θα ξανανοίξει η λίστα για νέες εγγραφές με καταληκτική προθεσμία την 2α Ιουνίου, καθώς στις 7/7 θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος του Κινήματος.

Αργότερα ακολούθησε η πολιτική εκδήλωση στο ξενοδοχείο «Διόνυσος», στην οποία συμμετείχαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην οποία ο κ. Κωνσταντινόπουλος ήταν ομιλητής και έγινε διάλογος με επίκεντρο τις συνεδριακές διαδικασίες του κόμματος.

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass