ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 95ΧΡΟΝΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

«Το ΚΚΕ να εμπνεύσει τους νέους μεγάλους αγώνες»

Δημοσίευση: 16 Δεκ 2013 2:14 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:35
«Ο καπιταλισμός δεν έχει κανένα μέλλον, έχει σαπίσει, μόνο μεγαλύτερη βαρβαρότητα μπορεί να φέρει, να γίνει ακόμη πιο επιθετικός τα επόμενα χρόνια διεθνώς και στη χώρα μας είτε με κυβέρνηση ΝΔ είτε με ΣΥΡΙΖΑ είτε με οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση. Ο 21ος πρώτος αιώνας θα φέρει νέες επαναστάσεις, νέες εξεγέρσεις, το τραγούδι των παλικαριών του ΔΣΕ θα αντηχήσει ξανά σε πόλεις και χωριά» τονίστηκε χθες σε εκδήλωση που διοργάνωσαν η Τομεακή Επιτροπή υπαίθρου Λάρισας του ΚΚΕ και η ΚΟΒ Αγιάς του ΚΚΕ στο πλαίσιο των 95 χρόνων του Κόμματος.
Η εκδήλωση, που έγινε σε κλίμα συγκίνησης, ήταν αφιερωμένη στην ύπαρξη και δράση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (Δ.Σ.Ε.) και αποτέλεσε τη κορύφωση μιας σειράς εκδηλώσεων με σημείο αναφοράς την ηρωική πορεία των 1.000 αόπλων του ΔΣΕ. Το άνοιγμα της εκδήλωσης έγινε από τον γραμματέα της ΤΕ Υπαίθρου Λάρισας του ΚΚΕ Κουτσιανικούλη Θωμά ενώ η κεντρική ομιλία έγινε από το μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ Ρίζο Μαρούδα.
Που μεταξύ άλλων τόνισε ότι «χαιρετίζουμε την ανταρτομάνα Ανατολή που στάθηκε βράχος αλύγιστος, γεμάτη ηρωισμό και αντρειοσύνη με τα 81 νεκρά αγόρια και κορίτσια της, η έδρα της Αχτίδας Αγιάς του ΚΚΕ εκείνα τα δύσκολα χρόνια. Την ηρωική Ρέτσιανη με την πλειάδα των ηρώων της, την Αγιά και το Γερακάρι που είχαν τους πρώτους εκτελεσμένους κομμουνιστές κατά τη διάρκεια της Ιταλικής κατοχής, την Καρίτσα που πρώτη αντιστάθηκε με την είσοδο των Ιταλών κατακτητών στο χωριό, από το Μαυροβούνι στέλνει περήφανο χαιρετισμό στη σημερινή εκδήλωση το Σκλήθρο και η Σκήτη των δεκάδων νεκρών τους, για να πάρει τη σκυτάλη η Μελιβοία με 70 νεκρούς νέους και νέες και η Σωτηρίτσα με τους άνανδρα σφαγιασθέντες αγωνιστές και αγωνίστριες το 1947, τιμάμε το Ελευθέριο και τη Μαρμαρίνη το κόκκινο χωριό μας ως σήμερα, το Μεγαλόβρυσο και την Ποταμιά, την Ανάβρα που από την ίδρυση του ΚΚΕ είχε κομματική οργάνωση, και όλα τα χωριά της επαρχίας μας».
Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα, επιμελημένο από τον συνθέτη Δημήτρη Φωτιάδη, με χρονικό της δράσης του ΔΣΕ, με αναφορά σε βασικούς σταθμούς, κείμενα και ποιήματα που δημοσιεύτηκαν στα δημοσιογραφικά όργανα του Γενικού Αρχηγείου του ΔΣΕ, τα οποία εκδίδονταν σε συνθήκες μάχης. Ειδική αναφορά έγινε στους ήρωες που ανέδειξε η περιοχή του Κισσάβου.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Αγιάς Γκουντάρας Αντώνης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς Αργυρούλης Γιάννης, οι αντιδήμαρχοι Αγιάς Σμυρλής Βασίλης και
Μπελιάς Αντώνης, ο τέως βουλευτής ΠΑΣΟΚ Καραμπάτσας Γιάννης, η πρώην δήμαρχος Αγιάς Χριστούλα Χριστίνα και ο
πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς Σιούλας Γιάννης.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass