Ανταλλακτικό παζάρι της Τράπεζας Χρόνου

Δημοσίευση: 12 Δεκ 2013 14:09 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:32
 

 

Ξεκίνησε το 3ο Ανταλλακτικό παζάρι που διοργανώνει η Τράπεζα Χρόνου, των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Δήμου Λαρισαίων, και θα διαρκέσει μέχρι 20 Δεκεμβρίου.

Λειτουργεί καθημερινά τις ώρες από τις 9:00 έως τις 15:00, στην οδό Ηπείρου 74 (ανάμεσα Ρούσβελτ και Ασκληπιού) και δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να ανταλλάξουν αντικείμενα που δε χρειάζονται πλέον με άλλα της αρεσκείας τους και να ανακαλύψουν μέσα από τις προσφορές των συμπολιτών τους μικρούς «πολύτιμους» θησαυρούς, σε ένα ζεστό και γιορτινό περιβάλλον διακοσμημένο με ζωγραφιές και χειροτεχνίες που κατασκεύασαν αποκλειστικά για το σκοπό αυτό μικροί μαθητές από νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς της πόλης μας.

Με το σύνθημα «Αυτό που σου λείπει κάποιος το προσφέρει, αυτό που σου περισσεύει κάποιος το χρειάζεται» οι Λαρισαίοι καλούνται να συμμετέχουν στο θεσμό της ανταλλακτικής οικονομίας, ανταλλάζοντας όσα από τα παλιά τους ρούχα, βιβλία, παιχνίδια, σχολικά είδη, ηλεκτρικές μικροσυσκευές, cd, dvd, χειροποίητες κατασκευές και ότι άλλο δε χρειάζονται πλέον με αντικείμενα που διαθέτουν ιδιώτες και επιχειρήσεις της πόλης. Οι ανταλλαγές πραγματοποιούνται με βάση την Τοπική Εναλλακτική Μονάδα (ΤΕΜ) με την προϋπόθεση να επιδεικνύεται δελτίο ταυτότητας και Κάρτα Ωφελουμένου (όπου αυτή υπάρχει). Ειδικότερα, για τις ημέρες των εορτών όλοι οι ωφελούμενοι των Κοινωνικών Δομών κερδίζουν επιπλέον 20 ΤΕΜ στο λογαριασμό τους ενώ σε όλους τους υπόλοιπους χρήστες, ήδη εγγεγραμμένους και νέους, χαρίζονται 10 ΤΕΜ για να εξασφαλίσουν άμεσα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που χρειάζονται.

Παράλληλα με τις προαναφερθείσες δράσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του 3ου Ανταλλακτικού Παζαριού θα συντελείται συλλογή τροφίμων, προϊόντων παντοπωλείου και φαρμάκων για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου, του Κοινωνικού Συσσιτίου και του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Λαρισαίων.

 Για πληροφορίες επικοινωνήστε με την Τράπεζα Χρόνου στο τηλ 2410-232978.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass