Διαμαρτυρία εργαζομένων ΓΝΛ για τις διαθεσιμότητες

Δημοσίευση: 12 Δεκ 2013 13:03 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:32

Με νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την ερχόμενη Τρίτη στα γραφεία της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας, αντιδρούν γιατροί και εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Σήμερα το πρωί, γιατροί και εργαζόμενοι πραγματοποίησαν γενική συνέλευση στην αυλή του νοσοκομείου, με αφορμή τις διαθεσιμότητες οδηγών και πληρωμάτων ασθενοφόρων νοσοκομείων και κέντρων υγείας.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

ΠΝΛ

Για το ίδιο θέμα το Σωματείο Εργαζομένων του πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως «έχουν ζητηθεί από την αρμόδια Υ. ΠΕ. με κατ' επείγον έγγραφο όλα τα ονόματα και τα στοιχεία των συναδέλφων οδηγών ασθενοφόρων καθώς και αυτών, που εξαιρούνται από τη διαδικασία της διαθεσιμότητας (όπως A.M.Ε.Α., πολύτεκνοι κ.λπ.).

Τα στοιχεία θα έπρεπε να τα αποστείλει η Διοίκηση του Νοσοκομείου έως την Τετάρτη 11.12.2013 στην αρμόδια Υ.ΠΕ. (ουσιαστικό μέσα σε ένα 24ωρο), ώστε να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία της διαθεσιμότητας. Ζητάμε να μην δοθούν τα παραπάνω στοιχεία αν δεν λάβουν πρώτα σοβαρά υπόψη τα μεγάλα προβλήματα, που θα δημιουργηθούν από την έλλειψη των συναδέλφων οδηγών και πληρωμάτων ασθενοφόρων.

Πρόκειται για εργαζόμενους, που καθημερινά εξυπηρετούν ασθενείς όταν χρειάζονται μεταφορά από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, όταν δίνονται εξιτήρια ή όταν μεταφέρονται σε γειτονικές δομές για εξετάσεις. Οι οδηγοί οχημάτων επίσης εξυπηρετούν και ανάγκες τροφοδοσίας και μεταφοράς υλικών.

Η δημόσια υγεία δέχεται ανελέητη επίθεση από αυτούς, που δεν διστάζουν ωμά και κυνικά να δηλώσουν, ότι οι ιδιωτικές δομές υγείας αποτελούν όραμά τους. Όλα δείχνουν ότι τις υπηρεσίες, που μέχρι σήμερα παρέχουν οι συγκεκριμένοι κλάδοι θα δοθούν ...φασόν στον ιδιωτικό τομέα και ήδη πολλές εταιρείες κάνουν πάρτι.

Η υγεία αποτελεί δημόσιο αγαθό και κοινωνικό δικαίωμα για όλους. Σε αυτές τις πολιτικές θα μας βρούνε απέναντι τους με αγώνες για να μην υπάρξει πλήρης διάλυση του ΕΣΥ» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass