Κ. Πουλάκης για νοικοκυριά χωρίς ρεύμα: «Μετρήθηκαν και βρέθηκαν λίγοι»

Δημοσίευση: 11 Δεκ 2013 14:43 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:29

Με αφορμή τις κωλυσιεργίες και το «μπαλάκι» ευθυνών μεταξύ κυβέρνησης, διοίκησης της ΔΕΗ και τοπικής αυτοδιοίκησης, σχετικά με την επίλυση του εξαιρετικά επείγοντος, ενόψει της σφοδρής κακοκαιρίας, προβλήματος που αντιμετωπίζουν χιλιάδες νοικοκυριά που έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, λόγω οικονομικής αδυναμίας, ο επικεφαλής της «ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και της ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ», Κώστας Πουλάκης, ανέφερε τα εξής :

«Η ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει την ελληνική κοινωνία την τελευταία τριετία, από τη στιγμή που η χώρα παραδόθηκε έρμαιο στην εξοντωτική πολιτική των μνημονίων, είναι γνωστή. Την ξέρουν οι εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που κάνουν κάθε μέρα ουρά έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΔ, εκείνοι που παρακαλούν για μία ρύθμιση των οφειλών τους προς την εφορία, τις τράπεζες, τη ΔΕΗ και αλλού, προκειμένου να μη βρεθούν χωρίς σπίτι, χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό, εκείνοι που αναγκάζονται να καταφύγουν στις δομές αλληλεγγύης είτε της Αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων είτε της ίδιας της κοινωνίας των πολιτών για να λάβουν τρόφιμα, φάρμακα ή τη στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Οι μόνοι που προφανώς έκλειναν τα μάτια ήταν οι εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τόσο στην κεντρική κυβέρνηση όσο και στις περιφέρειες και τους δήμους. Αγνοούσαν επιδεικτικά όλες τις προτάσεις που έχουμε κατά καιρούς καταθέσει, όχι μόνο κεντρικά, αλλά και τοπικά, όπως λ.χ. την ολοκληρωμένη πρόταση που κατέθεσε η παράταξή μας εδώ και πάνω από ένα χρόνο για την ένταξη στο πρόγραμμα δράσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας του άξονα της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με πλήθος πρωτοβουλιών, που θα μπορούσαν να απαντήσουν τουλάχιστον εν μέρει στις πιεστικές κοινωνικές ανάγκες που έχει δημιουργήσει η μνημονιακή βαρβαρότητα.

Αλλά έστω και “στο παρά πέντε” τόσο η κυβέρνηση όσο και η μεγάλη πλειοψηφία των “κυβερνητικών” δημάρχων και περιφερειαρχών, μετρήθηκαν και βρέθηκαν λίγοι, ανίκανοι – ή μάλλον απρόθυμοι – να δώσουν μία αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα. Έτσι, το “μπαλάκι” των ευθυνών και η γραφειοκρατική εμμονή συνεχίζεται, με αποτέλεσμα οι καθυστερήσεις να αφήνουν χιλιάδες οικογένειες χωρίς ρεύμα, μέσα στο χιονιά.

Καλούμε, έστω και σήμερα, την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους Δήμους της περιοχής να απεμπλακούν από την επικοινωνιακή και αναποτελεσματική διαχείριση του θέματος που επιχειρεί η κυβέρνηση και να αναλάβουν άμεσα μέτρα, και συγκεκριμένα : Τη σύσταση συνεργείων τεχνικών, που θα αναλάβουν να επανασυνδέσουν άμεσα και με ασφάλεια το ρεύμα σε όσα σπίτια συμπολιτών μας αυτό έχει διακοπεί, σε συνεννόηση με τη ΔΕΗ, καθώς και την 24ωρη λειτουργία, για όσο διαρκεί η δριμεία κακοκαιρία, χώρων κατάλληλων για τη φιλοξενία όσων συνανθρώπων μας δεν έχουν θέρμανση στις κατοικίες τους.

Στον 21ο αιώνα που ζούμε, κόντρα σε όλους όσους θέλουν να μας γυρίσουν στο μεσαίωνα, το να μη χαθεί άλλη ανθρώπινη ζωή λόγω οικονομικής αδυναμίας αποτελεί στοιχειώδη πράξη αλληλεγγύης και αφορά τον ίδιο το σύγχρονο πολιτισμό. Ας πάρουν λοιπόν, έστω και την ύστατη στιγμή, κάθε δυνατή πρωτοβουλία, οι Δήμοι, η Περιφέρεια, οι τοπικοί φορείς και κάθε συλλογικότητα ώστε να μη μείνει κανένα νοικοκυριό χωρίς ρεύμα, κανένας άνθρωπος στο κρύο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass