Ο Αϊ Βασίλης θα κουβαλά …μικρό σάκο παιχνιδιών

Δημοσίευση: 10 Δεκ 2013 22:55 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:28
 

Της Λένας Κισσάβου

Ο «Άγιος Βασίλης» φέτος θα αφήσει φθηνά παιχνίδια κάτω από το δέντρο, για τα παιδιά, καθότι οι φόροι, τα χαράτσια, τα τέλη κυκλοφορίας…κ.α. , που θα πρέπει να πληρώσουν οι γονείς και νονοί μέχρι τέλη του έτους, αδειάζουν οριακά το πορτοφόλι τους.

Ιδιαίτερα προβληματισμένοι ,εμφανίζονται οι καταστηματάρχες καταστημάτων παιχνιδιών στη Λάρισα, για την κίνηση του είδους αυτού μέσα στα Χριστούγεννα, υποστηρίζοντας ότι σε σχέση με πέρυσι ήδη την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου, η αγοραστική κίνηση εμφανίζεται μειωμένη σε σχέση με πέρυσι, κατά 10% με 15%.

Ο μήνας Δεκέμβριος, τον οποίο η αγορά περιμένει κάθε χρόνο ως …μάνα εξ ουρανού, για να κινηθεί καλύτερα σε σχέση με άλλους μήνες, φαίνεται ότι δεν ξεκίνησε καθόλου καλά και τα μηνύματα δεν είναι θετικά, καθώς όπως αναφέρει η κ. Αγλαϊα Τριανταφύλλου, ιδιοκτήτρια του ομώνυμου καταστήματος παιχνιδιών της Λάρισας: «Φέτος εκτός της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης και των νέων μέτρων, παράλληλα προέκυψαν και απρόβλεπτοι παράγοντες, που δεν μας δίνουν μεγάλες ελπίδες. Συγκεκριμένα για πρώτη φορά οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι δεν θα πάρουν δώρο Χριστουγέννων. Ως εκ τούτου, θα είναι λιγότερα τα έξοδά τους και εκτιμάται ότι θα προβούν στις απαραίτητες αγορές και σε φθηνά δώρα για τις υποχρεώσεις τους».

Αναζητώντας λοιπόν το φθηνότερο παιχνίδι για τα παιδιά, εκτιμάται ότι ο μέσος όρος αγοράς του θα μειωθεί σε σχέση με πέρυσι και συγκεκριμένα αναμένεται οι περισσότεροι (το 90%) να αγοράσουν το δώρο του Αϊ Βασίλη από 15 μέχρι και 30 ευρώ.

Η κ. Τριανταφύλλου, αναφέρει δε ότι: «Σαν πωλήσεις τεμαχίων  παιχνιδιών, πιθανόν να είναι να είναι οι ίδιες με πέρυσι, αλλά σίγουρα αυτά θα είναι μικρότερης αξίας. Κατεβαίνει ο μέσος όρος κόστους της σακούλας… Διαπιστώνεται μάλιστα ότι από το 2008, μειώνεται κάθε χρόνο σταδιακά ο μέσος όρος του χρηματικού ποσού που διαθέτουν οι καταναλωτές για την αγορά παιχνιδιού τα Χριστούγεννα».

Γονείς και νονοί, δεν θα κάνουν σπατάλες και υπερβολές, δεν θα διαλέξουν ακριβά παιχνίδια, θα ψάξουν για φθηνότερα, προσπαθώντας να συνδυάσουν τις επιθυμίες των παιδιών μέσα σε λογικά οικονομικά πλαίσια.

Το ευτύχημα βέβαια φέτος, είναι ότι οι μεγάλες εταιρείες παιχνιδιών, δεν κατέκλυσαν την τηλεόραση με διαφημίσεις και έτσι δεν θα προκαλέσουν απαιτήσεις παιδιών προς τον Αϊ Βασίλη.

Σίγουρα το παιδικό δώρο κάτω από το δέντρο, είναι αναπόσπαστο κομμάτι των Χριστουγέννων και αυτό που δεν θα περικόψουν οι γονείς από τα γενικότερα έξοδα των γιορτών. Θεωρείται  το «δυνατό χαρτί» κίνησης της αγοράς, αλλά εκ των πραγμάτων και των οικονομικών στοιχείων των νοικοκυριών φέτος ο σάκος του Αϊ Βασίλη θα είναι μικρότερος!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass