ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ, ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΟΙ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ

«Δεν πληρώνουν» μέχρι να παταχθεί η παρανομία

* Δεν γίνονται έλεγχοι, αλλά οι υπάλληλοι του Δήμου εισπράττουν ακόμη και από τους παράνομους πωλητές, καταγγέλλει η διοίκηση του «Θεσσαλού»

Δημοσίευση: 07 Δεκ 2013 20:35 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:23
 
Δεν θα πληρώνουν το ημερήσιο τίμημα στον Δήμο, για τους πάγκους τους οι μικροπωλητές του Σωματείου «Θεσσαλός», μέχρι που να παταχθεί το παράνομο λιανεμπόριο στις λαϊκές αγορές της Λάρισας. Σε γραπτή καταγγελία τους, τα μέλη της διοίκησης του Σωματείου Μικροπωλητών Ειδών Ένδυσης-Υπόδησης-Χαρτικών και Ψιλικών, υποστηρίζουν ότι ενώ δεν γίνονται έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να παταχθεί το παράνομο εμπόριο, οι υπάλληλοι του Δήμου εισπράττουν κανονικά το αντίτιμο, ακόμη και από τους παράνομους!
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του «Θεσσαλού», Μαργαρίτη Τσιάρα, έχουν καταγραφεί περιπτώσεις παράνομου πωλητή, ο οποίος εμφάνισε απόδειξη ότι πλήρωσε στους δημοτικούς υπαλλήλους το ημερήσιο αντίτιμο (ημερήσιο ανταποδοτικό τέλος) για την παρουσία του σε λαϊκή αγορά. Όπως σημειώνει ο κ. Μαργαρίτης, η κατάσταση στις λαϊκές αγορές έχει βγει εκτός ελέγχου, με πωλητές που βρίσκονται στους χώρους των λαϊκών αγορών χωρίς καθόλου άδεια πωλητή, πωλητές που έχουν άδεια γυρολόγου (πλανόδιου), ενώ απαγορεύεται να βρίσκονται στις λαϊκές, πωλητές οι οποίοι με μία άδεια, ανοίγουν δύο, τρεις ή και περισσότερους πάγκους, πωλητές με μία άδεια που τη βγάζουν φωτοτυπία και τη μοιράζουν σε συγγενικά τους πρόσωπα, ώστε να πηγαίνουν και σε άλλες λαϊκές της πόλης ή του νομού, πωλητές που πωλούν προϊόντα άλλα από αυτά που αναγράφονται στην άδειά τους και τέλος, αλλοδαποί πωλητές, που είτε ανοίγουν πάγκο στους κενούς χώρους της λαϊκής είτε περιφέρονται ανενόχλητοι, πουλώντας χωρίς κανένα παραστατικό.
ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ
«Ο Σύλλογός μας, που αριθμεί 78 μέλη, ομόφωνα αποφάσισε ότι μέχρις ότου η Δημοτική Αρχή ακούσει τα δίκαια αιτήματά μας και λάβει δραστικά μέτρα για την πάταξη του παρεμπορίου και της παρανομίας στις λαϊκές της πόλης μας, από το ερχόμενο Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2013, οι επαγγελματίες πωλητές βιομηχανικών προϊόντων θα σταματήσουμε να πληρώνουμε το ημερήσιο ανταποδοτικό τέλος στον Δήμο Λαρισαίων», αναφέρει ο Θεσσαλός.
 
M.M.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass