ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

«Παίρνει μπροστά» το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας

* Προσλήψεις προσωπικού και δημοπρασίες έργων, οι πρώτες ενέργειες

Δημοσίευση: 07 Δεκ 2013 20:09 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:23
 
Τελικά, είναι γεγονός! Υπεγράφη, με ημερομηνία 3 Δεκεμβρίου 2013, από τη γενική γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη η συγκρότηση της Επιστημονικής Επιτροπής για το έργο «Συντήρηση, Αποκατάσταση και Ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας». Αυτό σημαίνει ότι παίρνουν πάλι μπρος οι εργασίες για την αποκάλυψη και αποκατάσταση τους πιο σπουδαίου μνημείου της Λάρισας.
Η νέα επιτροπή αποτελείται από τους: Αθανάσιο Τζιαφάλια, αρχαιολόγο, επίτιμο προϊστάμενο Διεύθυνσης ΥΠΠΟΑ, ως πρόεδρο, Βασιλική Αδρύμη, αρχαιολόγο, επίτιμη προϊσταμένη Διεύθυνσης ΥΠΠΟΑ, Γεώργιο Σμύρη, αρχιτέκτονα, επίκουρο καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ανθή Μπάτζιου – Ευσταθίου, αρχαιολόγο, προϊσταμένη της ΙΕ’ Εφορείας Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων, Αικατερίνη Πλασταρά, υπάλληλο με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου με βαθμό Δ’, ειδικότητας ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών του ΥΠΠΟΑ, που υπηρετεί στην 7η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Γραμματέας της Επιτροπής ορίζεται ο Απόστολος Γαρόφλος, μόνιμος υπάλληλος με βαθμό Γ’ του κλάδου ΔΕ διοικητικών γραμματέων του ΥΠΠΟΑ, που υπηρετεί στη ΙΕ’ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων.
Με καθυστέρηση πάνω από χρόνο, λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών, φαίνεται να μπαίνει πάλι σε τροχιά εργασιών το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας, σε ένα διαρκή μαραθώνιο, από τη δεκαετία του ΄80, που άρχισαν οι ενέργειες για την αποκάλυψή του. Οπότε η 17η Δεκεμβρίου, που αναμένεται να συνεδριάσει για πρώτη φορά η επιτροπή, είναι σημαντική.
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
Δύο είναι οι πρώτες ενέργειες που αναμένεται να ασχοληθεί η επιστημονική επιτροπή: Η πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού και ο καθορισμός του προγράμματος δημοπρασιών των εργασιών, με βάση πολλές μελέτες που υπάρχουν, ώστε να προχωρήσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται οι εργασίες και να κερδίσουν μέρος του χαμένου χρόνου, αφού τα χρήματα υπάρχουν.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής κ. Αθανάσιο Τζιαφάλια, οι πρώτες προσλήψεις θα αφορούν περίπου 12- 15 εργαζόμενους και στη συνέχεια άλλους 25 περίπου, ώστε σε πλήρη ανάπτυξη, οι εργασίες να απασχολούν γύρω στα 35 άτομα. Οι εργασίες, θα εξαρτηθούν και από τις καιρικές συνθήκες και εκτιμάται ότι ως το Μάρτιο, αλλά μπορεί και νωρίτερα, θα ξεκινήσουν.
Επίσης, το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας, μαζί με 33 συνολικά, μνημεία του πολιτισμού, από όλη την Ελλάδα, θα προβληθεί σε βίντεο διάρκειας 20 λεπτών. Σε αυτό συμπεριλαμβάνονται «έργα του τομέα πολιτισμού, που υλοποιούνται στο πλαίσιο τομεακών και περιφερειακών επιχειρησιακών προγραμμάτων του Ε.Σ.Π.Α. σε ισάριθμους αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία, μουσεία ή πολιτιστικά κτήρια» όπως αναφέρει η προκήρυξη, που δημοσιεύτηκε στο «Διαύγεια» ημερομηνία 25 Νοεμβρίου. Από τη Θεσσαλία, συμπεριλαμβάνεται και το έργο «Μυκηναϊκός οικισμός Ιωλκού Μαγνησίας» Το βίντεο, αυτό, θα έχει και ξενόγλωσση έκδοση και προφανώς θα βγει και στο εξωτερικό, από το Υπουργείο Πολιτισμού.
Ε. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass