Πορεία διαμαρτυρίας για τον Σπύρο Στρατούλη

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2013 17:34 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:22

Η Ομάδα για τον ελευθεριακό κομμουνισμό και την  αταξική κοινωνία διοργανώνει σήμερα πορεία διαμαρτυρίας με αφορμή την απεργία πείνας του κρατούμενου Σπύρου Στρατούλη, καλώντας σε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι, το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Όπως σημειώνεται από τους διοργανωτές «ο Σπύρος Στρατούλης έχει βρεθεί σε μια δικαστική υπόθεση- παρωδία με ανύπαρκτες ενδείξεις. Η περίπτωσή του εντάσσεται σε μία ποινική υπόθεση που ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι του 2012, για την οποία η κρατική ασφάλεια αξιοποίησε τηλεφωνικές υποκλοπές προκειμένου να χαρτογραφήσει έναν ολόκληρο πολιτικό χώρο προχωρώντας σε συλλήψεις αναρχικών και αποδίδοντας αστήριχτες κατηγορίες για ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης με την ευφάνταστη ονομασία «Στέκια Θεσσαλονίκης».

Ο Σ. Στρατούλης μπαίνει στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής γιατί είναι γνωστός για την αγωνιστική του στάση στις φυλακές και οδηγείται σε μία δίκη χωρίς στοιχεία. Ενώ, είναι ο μοναδικός που έχει αφεθεί ελεύθερος χωρίς όρους από τον ανακριτή, υφίσταται ταυτόχρονα τη στέρηση της ελευθερίας του, γιατί οι άδειές του από τη φυλακή, που του χορηγούνται εδώ και δύο χρόνια, έχουν παύσει πλέον, ενώ παράλληλα κινδυνεύει με βάση την εκδικητική αυτή νομική μεταχείριση, να χάσει την απόλυσή του με όρους στον προβλεπόμενο χρόνο.

Μην έχοντας άλλο μέσο για να αγωνιστεί και δεδομένων των ιδιαίτερα αντίξοων συνθηκών διαβίωσης (πλήρης απουσία θέρμανσης, ψυχική και σωματική καταπόνηση των κρατουμένων), τη Δευτέρα 11/11 ξεκίνησε απεργία πείνας, θέτοντας το ίδιο του το σώμα ως όπλο αγώνα για να διεκδικήσει την απαλλαγή του απ’ όλες τις κατηγορίες που φέρονται να σχετίζονται με την υπόθεση.

Κρατούμενοι από τις υπόλοιπες φυλακές στέκονται δίπλα του. Ο Ράμυ Συριανός ξεκίνησε απεργία πείνας στις 21/11, ο Εργιόν Μουσταφά και Μιχάλης Ραμαντάνογλου ξεκίνησαν απεργία πείνας στις 25/11, καθώς και 22 ακόμα κρατούμενοι (δεδομένων των προαναφερθέντων συνθηκών και της ιδιαίτερα δύσκολης πρόσβασης σε τροφή) ξεκίνησαν αποχή συσσιτίου.

Στηρίζουμε τον αγώνα αυτών των ανθρώπων και στεκόμαστε αλληλέγγυοι, απαιτώντας την άμεση απαλλαγή του Σ. Στρατούλη από τις ανυπόστατες κατηγορίες. Μαζί μέχρι την τελική νίκη» καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass