Καραβάνι αγώνα και αλληλεγγύης

Δημοσίευση: 02 Απρ 2015 20:11 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 15:39

Στο τετραήμερο καραβάνι αγώνα και αλληλεγγύης, που ολοκληρώνεται την Μεγ. Δευτέρα στην Αθήνα, συμμετέχουν Λαρισαίοι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα, αλληλέγγυοι στη ΒΙΟ.ΜΕ. και ο κοινωνικός χώρος Paratod@s. 

Το καραβάνι, το Σάββατο, θα περάσει από τη Λάρισα και, στις 11.30 π.μ. θα γίνει συγκέντρωση στον Σταθμό του ΟΣΕ για να ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας που θα καταλήξει στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Όπως σημειώνεται από την Επιτροπή Αγώνα Εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα ν. Λάρισας «οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα παλεύουμε 21 μήνες για την άρση της διαθεσιμότητας και την επιστροφή στα σχολεία μας ,που τόσο αναίτια και άδικα μας στέρησαν, με κύριο σύνθημά μας “Μόρφωση και Δουλειά για όλους” συνεχίζουμε τον αγώνα μας και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων

Για δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια! Στηριζουμε – ενισχυουμε – πaιpνουμε μέρος στην πανελλαδική καμπάνια που οργανώνουν: τα Σωματεία εργατών ΒΙΟΜΕ και Τσιμέντων Χαλκίδας, οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της Ελεύθερης Αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ, οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών, οι οι σχολικοί φύλακες Θεσσαλονίκης και, οι καθηγητές σε διαθεσιμότητα Θεσσαλονίκης.

Μόνο η ενίσχυση της πάλης των εργαζομένων μέσα στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, η συσπείρωση στα σωματεία και ο συντονισμός των πρωτοβάθμιων σωματείων θα ανασυντάξει το κίνημα, ώστε να μην εγκλωβίζεται και να έχει συγκεκριμένο στόχο την μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, για ριζικές αλλαγές, για μια κοινωνία δικαίου και παροχών για όλους. Ολοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε! Καλούμε όλο τον εργαζόμενο και άνεργο πληθυσμό, την κοινωνική πλειοψηφία που πλήττεται από τις μνημονιακές πολιτικές, τα προγράμματα διαρκούς λιτότητας και την καταστροφή που έφερε η καπιταλιστική κρίση να σταθούν δίπλα μας για να συνεχίσουμε τον αγώνα για την άμεση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ικανοποίηση όλων των δίκαιων αιτημάτων μας. Η νίκη είναι κοντά. Όχι γιατί μας περιμένει, αλλά γιατί εμείς βαδίζουμε προς αυτήν» καταλήγει η Επιτροπή.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ

Επίσης από τους αλληλέγγυους στης ΒΙΟΜΕ και τον κοινωνικό χώρο Paratod@s ανακοινώθηκε πως «υποδεχόμαστε το καραβάνι αγώνα και αλληλεγγύης στη Λάρισα, το Σάββατο 4 Απριλίου, στις 11.30 π.μ πλατεία ΟΣΕ (σιδηροδρομικός σταθμός) συγκέντρωση και πορεία, στις 12.30 π.μ. συγκέντρωση στην πλατεία Ταχυδρομείου όπου θα γίνει επίσης ανοιχτή διάθεση προϊόντων του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου της ΒΙΟ.ΜΕ. και τέλος, μετά τις 2 μ.μ. φιλοξενούμε τους εργαζόμενους και τους αλληλέγγυους του καραβανιού στον κοινωνικό χώρο Paratod@s» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με ανακοίνωσή της «χαιρετίζει το Καραβάνι Αλληλεγγύης και Αγώνα που καλεί σε πάλη να βγουν τα εργατικά δικαιώματα μπροστά, ενάντια στην ανεργία, για να περάσουν τα εργοστάσια που κλείνουν στους εργάτες. Είναι σημαντική πρωτοβουλία που αναδεικνύει το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στη ΒΙΟΜΕ, στην ΕΡΤ3, στα τσιμέντα Χαλκίδας, τη μάχη εκπαιδευτικών, σχολικών φυλάκων, καθαριστριών για τέλος της διαθεσιμότητας και επιστροφής στη δουλειά».

ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ

Τέλος η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας σε κάλεσμά της σημειώνει πως «οι Εργάτες της ΒΙΟΜΕ, των Τσιμέντων Χαλκίδας, οι εργαζόμενοι της Ελεύθερης Αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ3, οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών, οι σχολικοί φύλακες Θεσ/νίκης, σωματεία, συνδικαλιστικές κινήσεις, πρωτοβουλίες, συλλογικότητες και κινήματα, ξεκινάνε ενωμένοι στις 3 Απρίλη από τη Θεσσαλονίκη (ΒΙΟΜΕ-ΕΡΤ3) μία διαδρομή αξιοπρέπειας με το “Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης” που θα καταλήξει στις 6 Απρίλη στην Αθήνα με πορεία προς το υπουργείο Εργασίας.

Από τη μεριά μας δηλώνουμε τη στήριξή μας στους εργαζόμενους της ΒΙΟΜΕ, οι οποίοι με τον πολύχρονο μαχητικό αγώνα τους και την προσπάθειά τους να λειτουργήσουν οι ίδιοι το εργοστάσιο έχουν βάλει φραγμό στην εργοδοτική λεηλασία και έχουν ανοίξει το δρόμο για να πάρουμε την παραγωγή και τη ζωή μας στα χέρια μας.

Το μαύρο που προσπάθησε η ακροδεξιά μνημονιακή συγκυβέρνηση να επιβάλλει στην ΕΡΤ και σε όλο τον ελληνικό λαό, βρήκε απέναντί του την αλύγιστη βούληση των εργαζομένων να πάρουν στα χέρια τους την ΕΡΤ, τη μαζική συμπαράσταση σε αυτούς από εκατοντάδες χιλιάδες λαού καθημερινά και τον πολιτισμό ως ιδανικότερη έκφραση αυτού του συλλογικού αγωνιστικού πνεύματος.

Το Σάββατο 4 Απρίλη υποδεχόμαστε το “Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης”  στις 11.30 στον ΟΣΕ και καλούμε σε συγκέντρωση στην Πλατεία Ταχυδρομείου στις 12.30, όχι για να θυμηθούμε αλλά για να ξεκινήσουμε νέους αγώνες, πλάι στους εργαζομένους της ΒΙΟΜΕ, των Τσιμέντων Χαλκίδας, των αγωνιζόμενων καθαριστριών του ΥΠ.ΟΙΚ, τους σχολικούς φύλακες, αγώνες για  δουλειά κι αξιοπρέπεια που αγκαλιάζουν όλο τον κόσμο της εργασίας και της νεολαίας».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass