Πολλαπλές οι ανάγκες των πιστών

Δημοσίευση: 05 Δεκ 2013 17:52 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:20

 

Για τις πολλαπλές ανάγκες των πιστών και για τον τρόπο με τον οποίο θα εργασθούν, τις ημέρες αυτές των εορτών, ώστε να βοηθήσουν τους ενδεείς συνανθρώπους, συζήτησαν ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, με τους ιερείς της μητρόπολης, στη σημερινή σύναξη τους, στον ιερό ναό  Αγίου Χαραλάμπους Λάρισας.  

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ιδιαίτερο ενθουσιασμό προκάλεσε στους κληρικούς ο πολύ σημαντικός λόγος του σεβασμιότατου μητροπολίτη Προικονήσου κ. Ιωσήφ, ο οποίος μίλησε, για την επιμέλεια και τη συνέπεια που πρέπει να επιδεικνύουν στην άσκηση των ιερατικών καθηκόντων τους.

Αμέλεια, λέξη και πράξη που λυπεί το Θεό και χαροποιεί τους δαίμονες, τόνισε ο λόγιος ιεράρχης. Αμέλεια, πνευματική αστοργία και ασυνέπεια είναι λέξεις που δεν ταιριάζουν στους εργάτες του Ευαγγελίου. Βιώνοντας, πράττοντας και διδάσκοντας ο ίδιος στους ανθρώπους την προσοχή, τη συνέπεια, την επαγρύπνηση, το ανύστακτο ενδιαφέρον, την ακρίβεια της πνευματικής ζωής και τη βασίλισσα των αρετών, την αγάπη, κερδίζει τις ανθρώπινες καρδιές και δεν οδηγούνται έτσι στο μαρασμό, την απομόνωση και την απώλεια.

Στο τέλος, οι φιλόξενες και δραστήριες εθελόντριες κυρίες της ενορίας του Αγίου Χαραλάμπους προσέφεραν με μεγάλη χαρά λιτό νηστίσιμο κέρασμα στους σεβασμιότατους αρχιερείς και σ΄ όλους τους ιερείς, ενώ δέχθηκαν τις πολλές ευχαριστίες του μητροπολίτη κ. Ιγνατίου, όσο και των ιερέων του ναού, π. Κωνσταντίνου και π. Γεωργίου, για την προσφορά τους και την εν γένει ευλογημένη δράση τους σε όλους τους τομείς της ενορίας. Οι ιερείς, τέλος, χάρηκαν ιδιαίτερα με την έκδοση του νέου ημερολογίου τοίχου που εξέδωσε η νεανική κίνηση της ενορίας του Αγίου Χαραλάμπους και είδαν από κοντά, την προσπάθεια των νέων της ενορίας.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass