ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ 42ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Αποκλεισμό σωματείων καταγγέλλει η ΔΑΣ-ΟΤΑ

Δημοσίευση: 05 Δεκ 2013 1:29 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:19
Του Δημήτρη Βάλλα
Τον αποκλεισμό 18 Σωματείων στο πρόσφατο Συνέδριο στην Αθήνα καταγγέλλουν οι Λαρισαίοι εκλεγμένοι της ΔΑΣ- ΟΤΑ ζητώντας παράλληλα την ένταξη όλων των Σωματείων των Συμβασιούχων.
Για τους λόγους αυτούς τα στελέχη της ΔΑΣ- ΟΤΑ απεχώρησαν από το συνέδριο, ενώ, χθες το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας αναφέρθηκαν με λεπτομέρειες στα όσα συνέβησαν.
Αναλυτικά στη συνέντευξη μεταξύ άλλων επισημάνθηκε:
«Η ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) απέκλεισε και πάλι τα 18 σωματεία, που είχε αποκλείσει στο 41ο Συνέδριο στη Θεσσαλονίκη, απέκλεισε δηλ. τα σωματεία αυτά που έκαναν το αυτονόητο ταξικό τους καθήκον να αντιμετωπίσουν ως ισότιμα μέλη τους συμβασιούχους συναδέλφους τους.
ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ αρνήθηκαν να προχωρήσουν στη διαδικασία νομιμοποίησης των αντιπροσώπων, όπως εξάλλου προέβλεπε το πρόγραμμα εργασιών του Συνεδρίου, που οι ίδιοι είχαν φτιάξει. Αρνήθηκαν να θέσουν σε ψηφοφορία το ζήτημα.
Με τη στάση της αυτή η ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ δήλωνε από την αρχή ότι δεν θέλει το ενδιάμεσο αυτό συνέδριο να πάρει αποφάσεις και ότι συνεχίζει στον ίδιο αντιδημοκρατικό, αντισυναδελφικό κατήφορο, που έχει χαράξει με τις νόθες διαδικασίες, του προηγούμενου Συνεδρίου.
Αντιπρόσωποι εκ μέρους των 18 αποκλεισμένων σωματείων απαίτησαν να νομιμοποιηθούν όλοι στο Συνέδριο, με δικαίωμα ψήφου και λόγου κι όχι ως παρατηρητές, δηλώνοντας ότι το μόνο αρμόδιο Σώμα για να αποφασίσει είναι το Σώμα των αντιπροσώπων, με την ψήφο του. Την ίδια διαδικασία απαιτήσαμε και οι εκπρόσωποι της Δ.Α.Σ. ΟΤΑ προσκρούοντας όμως στις πραξικοπηματικές μεθοδεύσεις του προεδρείου του Συνεδρίου, με πρόεδρο τον Σ. Σουλούκο (στέλεχος της ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ) που είναι άριστος γνώστης και χειριστής τέτοιων πραξικοπηματικών ενεργειών, μια και τα κατάφερε αρκετές φορές στη Λάρισα να αποκλείσει τους συμβασιούχους, λειτουργώντας βέβαια κατ’ εντολή της ηγεσίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν επέτρεψε να γίνει ψηφοφορία για το θέμα, εμποδίζοντας ακόμα και τους δικούς τους αντιπροσώπους να πάρουν θέση, καταργώντας έτσι στην πράξη το Σώμα του Συνεδρίου.
Οι αντιπρόσωποι της Δ.Α.Σ. ΟΤΑ αναδείξαμε από την έναρξη κιόλας του Συνεδρίου ότι η ένταξη στα σωματεία όλων των εργαζομένων αποτελεί όρο για την ενότητα του εργατικού κινήματος, βασική προϋπόθεση για να δοθεί ενιαία αγωνιστική απάντηση στην ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης, Ε.Ε. κεφαλαίου. Γι' αυτό και χαρακτηρίσαμε το ζήτημα της νομιμοποίησης ως ουσιαστικό ζήτημα ενότητας και δράσης του κλάδου κι όχι ως τυπικό – διαδικαστικό».
Στη συνέντευξη παρουσιάστηκε και η πρόταση της ΔΑΣ με την οποία τίθενται επί τάπητος τα εξής:
α) Να γίνει μέχρι το τέλος Φλεβάρη του 2014 Καταστατικό Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, με όλους τους αντιπροσώπους, χωρίς κανέναν αποκλεισμό,
β) Σε αυτό να γίνει τροποποίηση του άρθρου 1 του καταστατικού, ώστε να συμμετέχουν με πλήρη δικαιώματα στα σωματεία όλοι οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας και χρονικού διαστήματος της σύμβασης
 γ) Την επομένη μέρα του Καταστατικού Συνεδρίου να γίνει νέο Εκλογικό Συνέδριο με όλους τους (ίδιους) αντιπροσώπους προκειμένου να αποκατασταθεί η γνήσια έκφραση των εργαζομένων.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass