Η Πανθεσσαλική Στέγη τίμησε τα 132 χρόνια ελεύθερης Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 03 Δεκ 2013 22:45 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:17

Εκδήλωση τιμής και μνήμης οργάνωσε η Ένωση Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής «Η ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ», με την ευκαιρία συμπλήρωσης 132 ετών, από την απελευθέρωση της Θεσσαλίας, τη Κυριακή 1  Δεκεμβρίου, αποτίοντας την πρέπουσα τιμή, σε όλους εκείνους που με τους αγώνες τους συνέβαλαν στην απελευθέρωση της.

Την  πανηγυρική δοξολογία στον Ιερό Ναό  της Αγίας Αικατερίνης, στην Πλάκα ακολούθησε εκδήλωση την οποία προλόγισε ενώ την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος της Πανθεσσαλικής Στέγης κ. Στέφανος Κούτρας ενώ τον πανηγυρικό εκφώνησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων/νος Αγοραστός , καθηγητής  πανεπιστημίου Μακεδονίας. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης εξάλλου επίσημοι και πλήθος κόσμου πορεύτηκαν στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στην πλατεία Συντάγματος, όπου έγινε κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της  Κυβέρνησης  την εκπρόσωπο της Περιφέρειας Αττικής, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό και τον πρόεδρο της Πανθεσσαλικής Στέγης  Στ. Κούτρα ενώ το παρών έδωσε και τιμητικό άγημα από τον Σύλλογο Θεσσαλών Φυλής, τον Σύλλογο Θεσσαλών Χαϊδαρίου και την Ένωση Θεσσαλών Θριασίου Πεδίου καθώς και η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων.

Ο πρόεδρος της Πανθεσσαλικής Στέγης κ. Στέφανος Κούτρας, στο σύντομο χαιρετισμό του, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες Θεσσαλούς, τα μέλη, τους προέδρους των συλλόγων και τους επισήμους τονίζοντας ότι η Πανθεσσαλική Στέγη, τηρώντας τους καταστατικούς της σκοπούς εορτάζει την 132η επέτειο απελευθέρωσης της Θεσσαλίας, θέλοντας να απονείμει την πρέπουσα τιμή, σε όλους εκείνους χάρις στους αγώνες των οποίων σκεπτόμαστε σήμερα ελεύθερα. Απευθύνω κάλεσμα σε όλες τις Θεσσαλές και σε όλους τους Θεσσαλούς επεσήμανε, να στηρίξουν τους συλλόγους, που εδρεύουν και δραστηριοποιούνται στην Αττική, μιας και το μήνυμα της επετείου είναι η ομόνοια όλων των Θεσσαλών, με απώτερο στόχο την προβολή της ιδιαίτερης πατρίδας μας.

 Από την πλευρά του περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός, υπογράμμισε ότι  παρά τις αντιξοότητες δεν πρέπει να χάνουμε την πίστη μας σ’ ένα καλύτερο αύριο, δεν πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε όνειρα και σχέδια για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας» και υπογράμμισε ότι «μια δυσκολία όσο μεγάλη κι αν είναι, δεν είναι αξεπέραστη.» Η παρακαταθήκη των προγόνων μας, τόνισε ο περιφερειάρχης αφορά κυρίως την απελευθέρωση του πνεύματος από τον φόβο της αποτυχίας, από την καθήλωση σε έναν απαξιωμένο πια τρόπο σκέψης, από την προσήλωση σε έναν τρόπο ζωής που έχει για πάντα αλλάξει».

Εξάλλου συνεχάρη την Πανθεσσαλική Στέγη για την εκδήλωση και ευχαρίστησε τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο για την πρόσκληση που του απαηύθηναν να εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας.

Παρευρέθηκαν οι : Λιλίκα Βασιλάκου, αντιπεριφερειάρχης οικονομικών και εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής, Δημήτρης Σιούφας, πρ. πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Αργύρης Ντινόπουλος, βουλευτής Β΄Αθήνας, Νικόλαος Ντούβας, εκπρόσωπος του βουλευτή Αχαΐας κ. Νίκου Νικολόπουλου, Νικόλαος Γεωργόπουλος, πρύτανης του πανεπιστημίου Πειραιώς, Ιωάννα Αναστασοπούλου, πρ. καθηγήτρια του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Πρόεδροι Θεσσαλικών Συλλόγων Αττικής, μέλη Διοικητικών Συμβουλίων και πλήθος κόσμου.

Το νέο ΔΣ

Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε το νέο διοικητικό συμβούλιο της Πανθεσσαλικής Στέγης, όπως προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογικές διαδικασίες (Μέλη Δ.Σ.: Κούτρας Στέφανος, Πρόεδρος, Στυλόπουλος Επαμεινώνδας, Αντιπρόεδρος, Ντούβλης Ηλίας, Γεν. Γραμματέας, Τσιώρας Κων/νος, Ταμίας, Στάμου Απόστολος, Αναπλ. Ταμίας, Τσιτσιπά Θεοδώρα, Έφορος Μελετών-Προγραμματισμού και υπεύθυνη Δημοσίων  Σχέσεων και Γραφείου Τύπου, Παπαγεωργίου Παναγιώτης, έφορος, Κολοβός Θωμάς, Υπεύθυνος Διαδικτύου και Νεολαίας, Τσούκας Ευθύμιος, Αθανασόπουλος Θάνος, Βίτκος Κων/νος, Ζαφειρόπουλος Απόστολος, Σαξώνη Χριστίνα, Χατζηλέλεκας Δημήτριος, μέλη).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass