…Γολγοθάς για το νέο κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 02 Δεκ 2013 23:10 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:15

Της Λένας Κισσάβου

Σε Γολγοθά, εξελίχθηκε η πορεία κατασκευής του νέου κτιρίου, που προβλέπεται να στεγάσει όλες τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στη Λάρισα και βρίσκεται στη συνοικία Πυροβολικά, στην οδό Καλλισθένους (κάθετος της Φαρσάλων), πίσω από τη Διεύθυνση Εγγείων Βελτιώσεων (πρώην ΣΕΚΦΟ).

Τα γρανάζια της γραφειοκρατίας φρενάρουν την ολοκλήρωση του έργου, που περιμένει το «πράσινο φως» από το Ελεγκτικό Συνέδριο για να διανύσει την τελικά ευθεία, συμπληρωματικών εργασιών, που κρίθηκε ότι έπρεπε να γίνουν.

Αναλυτικότερα για την ιστορία του: Το έργο ξεκίνησε το 2010 (δημοπρατήθηκε στις 12-1-2010), από την τότε Νομαρχία Λάρισας, προκειμένου να στεγαστούν οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Γεωργίας.

Στην πορεία, με την κατάργηση των Νομαρχιών, το κτίριο προοριζόταν να φιλοξενήσει πλέον την Περιφέρεια Θεσσαλίας, αλλά γι αυτό το σκοπό χρειαζόταν να γίνουν συμπληρωματικές εργασίες, καθότι οι ανάγκες της νέας χρήσης ήταν διαφορετικές και μεγαλύτερες. Έτσι ενώ ως κτίσμα είχε ολοκληρωθεί, δρομολογήθηκαν οι απαραίτητες ενέργειες να ακολουθήσουν, με νέα χρηματοδότηση και τον ίδιο εργολάβο, συμπληρωματικές εργασίες, όσο αφορά στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, στην κατανομή των χώρων και στην δημιουργία μιας αίθουσας για τις συνεδριάσεις του  Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ενώ έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση, που ανέρχεται στα 700.000 ευρώ, η έναρξη των εργασιών «κολλάει» σήμερα στην γραφειοκρατία των υπουργείων και συγκριμένα στην έγκριση του έργου από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων  Π.Ε. Λάρισας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Χρήστο Λυτροκάπη, η απάντηση αναμένεται σύντομα, κι αν είναι θετική τότε θα προχωρήσουν οι εργασίες, αν όχι θα χρειαστεί να γίνει εκ νέου μελέτη των συμπληρωματικών εργασιών, δημοπράτησή τους και επιλογή αναδόχου.

Στην πρώτη περίπτωση (θετικής απάντησης) το έργο θα ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα όπως ανάφερε ο κ. Λυτροκάπης θα είναι έτοιμο μέχρι και τον Μάϊο του 2014, αν οι εργασίες ξεκινήσουν άμεσα. Ενώ στη δεύτερη περίπτωση (αρνητικής απάντησης), οι διαδικασίες θα είναι χρονοβόρες και άγνωστο πότε θα ανοίξουν οι πύλες του κτιρίου.

Όπως επισημάνθηκε, αν ο κρατικός μηχανισμός ήταν πιο ευέλικτος, θα ήταν ήδη μέσα τα συνεργεία του εργολάβου…

Να σημειωθεί ότι το νέο οικοδόμημα είναι συνολικού εμβαδού 4.244, 32 τ.μ. (επιπλέον υπογείου 1.312 τ.μ.). Κατασκευάστηκε σε ένα οικόπεδο 13.859 τ.μ. και περιλαμβάνει υπόγειο, ισόγειο, Α΄ και Β΄ όροφο.

Σύμφωνα με τη μελέτη του είναι ένα κτίσμα προσβάσιμο στα Α.Μ.Ε.Α. Ο προϋπολογισμός του έργου το 2010, ανερχόταν στα  12.448.284 εκ. ευρώ και ανάδοχος αναδείχθηκε έπειτα από δημοπρασία η Κοινοπραξία “Ναούμ Σ.Θ. Α.Τ.Ε.” - “'Εκτωρ Τεχνική Α.Ε.” - “Ανταίος Κατασκευαστική Α.Ε.” με έκπτωση 63% και τελικό ποσό 4.433.276 εκ. ευρώ.

Η σύμβαση υπογράφηκε τον Απρίλιο του 2010 και οι εργασίες ξεκίνησαν τέλη του 2010, ενώ σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμά του, ήταν να ολοκληρωθεί το 2012.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass