ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΔΥΟ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ (ΤΟΥΜΠΑΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΥΓΗΣ) ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΖΟΥΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΣ...

Περνούν απέναντι κάνοντας τον σταυρό τους!

* «Να γίνουν το συντομότερο δυνατό οι παρεμβάσεις στη Λεωφόρο Καραμανλή για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα», το αίτημα των κατοίκων της περιοχής

Δημοσίευση: 30 Νοε 2013 21:19 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:12
 
Της Σοφίας Ορφανιώτη
Φωτ. Βασίλης Ντάμπλης, Κώστας Τσάντζος
Κάνουν τον σταυρό τους... για να διασχίσουν τον συγκεκριμένο δρόμο.
Για τους κατοίκους της Τούμπας και της Χαραυγής ο λόγος, οι οποίοι σε καθημερινή βάση και μάλιστα πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας, χρειάζεται να διαβούν τη Λεωφόρο Καραμανλή με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη σωματική τους ασφάλεια.
Οι κάτοικοι των δύο συνοικιών και όχι μόνο, χρόνια τώρα βιώνουν μια κατάσταση που δυστυχώς μόνο προβλήματα έχει προκαλέσει. Έρμαια των χιλιάδων οδηγών αυτοκινήτων, που περνούν από το συγκεκριμένο σημείο, αναπτύσσοντας ιλιγγιώδη ταχύτητα, προκαλώντας –μοιραία- πληθώρα τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων.
Ο δρόμος καρμανιόλα, όπως έχει χαρακτηριστεί λόγω των πολλών δυστυχημάτων έχει απασχολήσει και δικαίως τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι με αιτήματα και υπομνήματα προς τους αρμοδίους, ζητούσαν και ζητούν επιμόνως την άμεση κατασκευή του δρόμου.
Αν και η συγκεκριμένη οδική αρτηρία αστικοποιήθηκε μετά την κατασκευή της ΠΑΘΕ, ωστόσο δεν έγιναν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις ασφάλειας, θέτοντας επανειλημμένα σε κίνδυνο τις ζωές των ανθρώπων.
Η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ και η δημοπράτησή του σε σύντομο χρονικό διάστημα, όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και την αντιπεριφερειάρχη Λάρισας Ρένα Καραλαριώτου, χαροποίησε ιδιαίτερα τους κατοίκους των δύο συνοικιών, που αδημονούν μετά από αιτήματα χρόνων να δουν επιτέλους τα συνεργεία να ξεκινούν τις εργασίες κατασκευής, σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της πόλης.
«Δεν θέλουμε να θρηνήσουμε και άλλα ανθρώπινα θύματα, φτάνει πια», λέει στην «Ε» ο πρόεδρος της 4ης Δημοτικής Κοινότητας Λάρισας κ. Βασίλης Ζιώγας.
«Αν μη τι άλλο η κατασκευή της Λεωφόρου Καραμανλή είναι μια θετική εξέλιξη, που περιμέναμε χρόνια να συμβεί. Μέχρι να ξεκινήσει όμως η κατασκευή του δρόμου επισημαίνουν τόσο ο κ. Ζιώγας όσο ο αντιπρόεδρος της 4ης Δημοτικής Κοινότητας κ. Χρήστος Βαϊούλης, αλλά και ο διαμερισματικός σύμβουλος κ. Θανάσης Καρανάσιος, επιβάλλεται να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις για την ασφαλή διέλευση των πεζών.
Και προτείνουν, καθώς ο δρόμος έχει διπλή διαχωριστική γραμμή, να τοποθετηθούν για το διαχωρισμό του πλαστικά δοχεία, που να μην επιτρέπουν τη διέλευση των οχημάτων από τη μία πλευρά στην άλλη. Το αιτιολογούν δε λέγοντας ότι «ενώ υπάρχει φανάρι σε κάποιο σημείο του δρόμου για τη διέλευση των πεζών, αυτό περνά απαρατήρητο από τους οδηγούς οι οποίοι αναπτύσσουν ταχύτητα και στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν σταματούν ποτέ».
Η επικινδυνότητα του δρόμου δεν αφορά μόνο στους ενηλίκους κατοίκους των δύο συνοικιών. Το μεγάλο πρόβλημα έχει να κάνει με τα μικρά παιδιά και ιδιαίτερα στους μαθητές των δύο δημοτικών σχολείων, που αναγκάζονται κάποιες φορές χωρίς τη συνοδεία των γονιών τους, από την Τούμπα να περάσουν στη Χαραυγή που είναι το σχολείο τους τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα.
Οι κάτοικοι της περιοχής διά των εκλεγμένων αντιπροσώπων τους στον Δήμο, είχαν ζητήσει και παλιότερα την κατασκευή δύο κόμβων. Ο ένας στο ύψος της οδού Δούκα και ο δεύτερος στο ύψος της εκκλησίας της Αγίας Σοφίας, με σκοπό να περιοριστούν οι είσοδοι και οι έξοδοι των αυτοκινήτων από διάφορες παράπλευρες οδούς στη Λεωφόρο Καραμανλή.
Η αυξημένη επικινδυνότητα του δρόμου σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Ζιώγας, εντάθηκε από τη στιγμή που άρχισαν να λειτουργούν στην περιοχή διάφορες επιχειρήσεις, υποκαταστήματα τραπεζών, καφέ και καταστήματα, που χωρίς να υπάρξει μέριμνα για τις απαραίτητες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις, έθεσαν και θέτουν ακόμη σε κίνδυνο τις ζωές αθώων ανθρώπων.
Τώρα οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και οι Λαρισαίοι γενικότερα, περιμένουν με αδημονία να εγκατασταθούν τα συνεργεία και να ξεκινήσουν τα έργα κατασκευής αυτού του πολύπαθου δρόμου, που βάφτηκε πολλές φορές με αίμα και να μετατραπεί σε έναν υπερσύγχρονο κλειστό αυτοκινητόδρομο, που θα δώσει λύση σε ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Λάρισας στον τομέα της οδικής ασφάλειας.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass