«Ήρθαν τα Χριστούγεννα…» στο δημοτικό συμβούλιο

Δημοσίευση: 28 Νοε 2013 22:01 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:10

Η κλασσική χριστουγεννιάτικη αντιπαράθεση το μεσημέρι στο δημοτικό συμβούλιο της Λάρισας, με αφορμή τις εκδηλώσεις που προγραμματίζει ο Δήμος για την Γιορτινή περίοδο. Απόντος του Κ. Τζανακούλη στην ΚΕΔΕ στην Αθήνα, ο αναπληρωτής δήμαρχος Αθ. Μαμάκος παρουσίασε το πρόγραμμα,  με την αντιπολίτευση να διαφωνεί με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, να αμφισβητεί τη νομιμότητά της και να αμφιβάλλει για την ποιότητα των εκδηλώσεων.

Για τις συναυλίες, η σύναψη των συμβάσεων με διαπραγμάτευση χωρίς τη δημοσίευση σχετικής προκήρυξης αποφασίστηκε από τη δημοτική αρχή να γίνει με την επίκληση της νομοθεσίας που αναφέρει ότι «εάν, για λόγους τεχνικούς, καλλιτεχνικούς ή σχετικούς με την προστασία αποκλειστικών δικαιωμάτων, η σύμβαση μπορεί να ανατεθεί μόνο σε συγκεκριμένο οικονομικό φορέα».

Για αναθέσεις στα όρια της νομιμότητας έκανε λόγο ο Γιώργος Σούλτης, η Λίτσα Ούντρια σημείωσε με νόημα "Η πόλη στενάζει από τη φτώχεια και με το «Χωριό» κάποιοι θα κερδίσουν πολλά λεφτά, τα οποία θα πρέπει να τους τα ακουμπήσουν οι Λαρισαίοι» ενώ ο ο Απ. Καλογιάννης αναρωτήθηκε «Κάθε χρόνο οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, αντί να φέρνουν χαρά, δημιουργούν πεδίο αντιπαράθεσης. Πως τα καταφέρνει έτσι η δημοτική αρχή…» . «Φέτος δυστυχώς πάμε σε μικρογραφία του περυσινού Χωριού, η δημοτική αρχή υποχώρησε σε πιέσεις δύο συνδικαλιστών του εμπορικού συλλόγου και όχι του εμπορικού κόσμου», ανέφερε ο Γ. Μπαρτζώκης.

Είχε προηγηθεί παρέμβαση του Ντ. Διαμάντου, επικεφαλής της «νέ@ς Λάρισας», ο οποίος ζήτησε να μιλήσει ως πολίτης και ως πρόεδρος του ΤΕΕ, ο πρόεδρος Σπ. Μπαρμπούτης δεν θέλησε να του δώσει τον λόγο εκτιμώντας «το θέμα έχει εξαντληθεί», εκείνος επέμεινε να διατυπώσει «τέσσερα ερωτήματα που ανακύπτουν» και τα οποία παρέθεσε-παρά τις ενστάσεις του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass