ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ

Κατασκευές επιχειρηματιών σε κοινόχρηστους χώρους

Δημοσίευση: 28 Νοε 2013 3:15 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:09
 Να προστατευτούν οι κοινόχρηστοι χώροι της πόλης από αυθαίρετες κατασκευές επιχειρηματιών ζητά από τον Δήμο ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Λάρισας. Σε επιστολή του συλλόγου προς τον αντιδήμαρχο Γιάννη Οικονόμου αναφέρονται τα ακόλουθα:«Παρατηρώντας πώς αντιμετωπίζεται ο Δημόσιος Χώρος της πόλης μας, αναρωτιόμαστε πώς η Δημοτική Αρχή, υπεύθυνη εξ ορισμού για την προστασία του και την συνταγματικά κατοχυρωμένη απόδοσή του στους πολίτες, δεν λειτουργεί αυτεπάγγελτα και «δείχνει» ανοχή σε καταπάτηση και κλείσιμο κοινοχρήστων χώρων από επιχειρηματίες.
Τον τελευταίο καιρό οι περιπτώσεις κλεισμένων κοινοχρήστων χώρων και κατασκευών παταριών ( decks ), έχουν αυξηθεί δραματικά. Σε μία περίπτωση δε, σε κεντρική πλατεία, χρησιμοποιήθηκαν σταθερά υαλοπετάσματα(!) με αποτέλεσμα να έχουμε πλήρη ιδιωτικοποίηση του χώρου και εκμετάλλευση αυτού.
Πώς γίνεται να υπάρχει ανοχή σε συμπεριφορά ιδιωτών που τους επιφέρει πλουτισμό εκμεταλλευόμενοι χώρο που ανήκει σε όλους μας.
Ας πάμε τότε και εμείς αύριο να στήσουμε τα γραφεία του συλλόγου μας σε μία πλατεία. Θα μας το επιτρέψει ο Δήμος;
Δεν θέλουμε να προβούμε ( ακόμα ) σε στοχευόμενες καταγγελίες, ευελπιστώντας να ανταποκριθεί άμεσα η Δημοτική Αρχή στην υποχρέωσή της, παρεμβαίνοντας και αποκαθιστώντας τη νομιμότητα.
Πέρα από την πάταξη της παραβατικότητας, θεωρούμε ότι ήλθε πλέον η στιγμή ο Δήμος να φροντίσει για την επικαιροποίηση και εφαρμογή του Κανονισμού Λειτουργίας των Κοινοχρήστων Χώρων («Σύνθεση – Διαχείριση Δημόσιου αστικού υπαίθριου χώρου - Κανονισμός λειτουργίας Κοινοχρήστων Χώρων Δήμου Λαρισαίων»(πεζοδρόμων, πλατειών, πεζοδρομίων, κ.α.). Ομάδα Εργασίας Δήμου Λαρισαίων – ΤΕΕ Κ&Δ Θεσσαλίας, 2009 – 2012 ). Είμαστε στη διάθεσή σας».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass