Κυκλοφοριακή …ανάσα στη ΔΕΥΑΛ

Δημοσίευση: 28 Νοε 2013 0:35 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:09
 

 

Της Λένας Κισσάβου

Η ΔΕΥΑΛ, δρομολογεί να λύσει οριστικά το πρόβλημα πρόσβασης οχημάτων στις κτιριακές εγκαταστάσεις της, «ανοίγοντας» την οδό Λαγού, με την δημιουργία κυκλικού κόμβου.

Πρόκειται για ένα έργο, που θα χρηματοδοτηθεί με δικούς της πόρους

και ήδη για την κατασκευή του έχει πάρει το πράσινο φως, από το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων.

Στόχος είναι να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό οι εργασίες, ώστε να εξελίσσονται παράλληλα με αυτές στην οδό Σανδράκη και να ολοκληρωθούν επίσης με την παράδοση του έργου του δρόμου, μέχρι και τις αρχές Ιουνίου 2014.

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, θα είναι ο μεγαλύτερος κυκλικός κόμβος, σε έκταση, που θα υπάρχει στη Λάρισα και ο τέταρτος κατά σειρά εκ των νέων που προγραμματίζονται να δημιουργηθούν στην πόλη.

Υπενθυμίζουμε ότι οι υπόλοιποι τρεις κυκλικοί κόμβοι, οι οποίοι επίσης έχουν εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων, μελετήθηκαν και θα κατασκευαστούν από τον Δήμο Λαρισαίων, ενώ άμεσα θα προχωρήσει η ανάθεσή τους σε μια εργολαβία, είναι οι ακόλουθοι:

α) Φαρσάλων και Θεοφράστου (στο Αβέρωφ), β) Παπανδρέου και Πατέρα (στη Νεάπολη) και γ) Μανδηλαρά, Ηπείρου, Ναυαρίνου και Κίρκης (στον Αγιο Κωνσταντίνο).

Όπως μας ενημέρωσε ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΛ, κ. Κων/νος Καλαμπαλίκης, για την κατασκευή του ισόπεδου κυκλικού κόμβου στην οδό Λαγού, στην είσοδο της ΔΕΥΑΛ , «Το έργο θα δημοπρατηθεί από τη ΔΕΥΑΛ, στις 17 Δεκεμβρίου και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 426.810,00 ευρώ.

Με την κατασκευή του ισόπεδου κυκλικού κόμβου επιτυγχάνεται η κυκλοφοριακή ρύθμιση, με την απαιτούμενη σήμανση, συνολικά του τμήματος της οδού Αθ. Λαγού, από την οδογέφυρα Πηνειού έως τη διασταύρωση με την οδό Κραννώνος.

Εξασφαλίζεται η πλήρης και ομαλή πρόσβαση επιβατικών και βαρέων οχημάτων, από και προς τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΛ, μέσω της οδού Αθ. Λαγού , με αποτέλεσμα την ανακούφιση της συνοικίας Φιλιππούπολης.

Επίσης επιτυγχάνεται και η ασφαλής διέλευση πεζών, με δεδομένο την ύπαρξη σχολικών κτιρίων στην περιοχή . Ειδικότερα εκτός της κατασκευής του κόμβου, που θα έχει εξωτερική διάμετρο δακτυλίου 36,00μ., θα διαμορφωθούν και πεζοδρόμια εκατέρωθεν της οδού Αθ. Λαγού, μέχρι και τη διασταύρωσή της με τον οδό Κραννώνος, ενώ θα τοποθετηθούν κιγκλιδώματα ασφαλείας και θα κατασκευαστεί ζώνη πρασίνου για την αισθητική αναβάθμιση της περιοχής. Με τη δημιουργία των πεζοδρομίων οι μαθητές του 8ου Γυμνασίου, θα πηγαίνουν με μεγαλύτερη ασφάλεια στο σχολείο τους».

Να σημειωθεί ότι προχθές εγκρίθηκε η μελέτη και ο προϋπολογισμός του έργου, από το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΛ.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass