ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΑ 95 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

«Σφάζονται για το πάπλωμα κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ»

*«Ακούγεται ευχάριστα αλλά αποτελεί αυταπάτη η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ» *«Διαφωνούν με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για το αν θα εφαρμοστεί το γερμανικό ή το αμερικάνικο μοντέλο» *«Στο ΚΚΕ συνεχίζουν αταλάντευτοι, ατσαλωμένοι στην υπόθεση του σοσιαλισμού-κομμουνισμού»

Δημοσίευση: 27 Νοε 2013 2:51 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:06
 «Η πρόταση για μια άλλη κυβέρνηση οδήγησε αρκετό κόσμο να προτιμήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές. Επηρεάστηκαν και δικοί μας ψηφοφόροι, ενώ είναι αλήθεια ότι και σήμερα ταλαντεύεται αρκετός κόσμος. Ακούγεται ευχάριστα, υπόσχεται ένα ανώδυνο και εύκολο δρόμο. Πρόκειται για ψέμα απ’ αυτούς που την προτείνουν και δυστυχώς μεγάλη αυταπάτη για αυτούς που την πιστεύουν». Αυτό τόνισε ο γραμματέας της Τομεακής Οργάνωσης Λάρισας Παναγιώτης Σπήλιος, μιλώντας χθες το βράδυ στο Χατζηγιάννειο στην εκδήλωση για τα 95 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ. «Με την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ διαφωνούν στο τρόπο διαχείρισης της κρίσης, στο αν θα ακολουθήσουμε το γερμανικό ή το αμερικάνικο μοντέλο», συμπλήρωσε.
Σε μια συγκινητική ατμόσφαιρα, με την ατμόσφαιρα να δονείται από συνθήματα υπέρ του κόμματος και με οπτικοακουστικό αφιέρωμα να προβάλλεται, μέλη, στελέχη και φίλοι του ΚΚΕ τίμησαν το παρελθόν, υποσχόμενοι για το μέλλον. Αναλυτικότερα, στην ομιλία του, ο Παν. Σπήλιος σημείωσε μεταξύ άλλων: «Συμπληρώνουμε 95 χρόνια ζωής και δράσης του τιμημένου Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, 95 χρόνια διαρκούς πρωτοπορίας στη δράση και τις θυσίες για τα συμφέροντα της εργατιάς και του λαού. Σε όλη την πορεία αυτών των δεκαετιών το κόμμα, σε κάθε περίοδο, εξέφραζε ό,τι πιο σύγχρονο, ό,τι πιο επιστημονικό είχε να αναδείξει η κοινωνική πολιτική, οικονομική και πολιτιστική σκέψη. Ο συνδυασμός θεωρίας και δράσης, η συνέπεια, η ταξικότητα, η αταλάντευτη στάση μπροστά σε διλήμματα, πιέσεις και εκβιασμούς χαρακτηρίζει όλες τις γενιές των μελών και φίλων του κόμματος, που ανέδειξαν το ΚΚΕ καθοδηγητή και ηγέτη της ταξικής πάλης, αναπτύσσοντας σχέσεις εμπιστοσύνης και σταθερούς δεσμούς με την εργατική τάξη και τις λαϊκές οικογένειες.
Σήμερα κυριαρχεί η πίεση, να υπάρξει άμεσα ανάσχεση της αντιλαϊκής επίθεσης, στοιχειώδης προστασία απέναντι στα ενδεχόμενα μαζικής εξάπλωσης της πείνας, των κατασχέσεων, των πλειστηριασμών... Πάνω σ’ αυτήν ανάγκη πατά η πρόταση για μια άλλη κυβέρνηση και που οδήγησε αρκετό κόσμο να προτιμήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές. Επηρεάστηκαν και δικοί μας ψηφοφόροι, ενώ είναι αλήθεια ότι και σήμερα ταλαντεύεται αρκετός κόσμος.
Αυτή η πρόταση ακούγεται ευχάριστα, υπόσχεται ένα ανώδυνο και εύκολο δρόμο. Πρόκειται για ψέμα απ’ αυτούς που την προτείνουν και δυστυχώς μεγάλη αυταπάτη για αυτούς που την πιστεύουν. Στις σημερινές συνθήκες της καπιταλιστικής κρίσης που παίρνει παγκόσμιες διαστάσεις, το κεφάλαιο ό,τι ήταν να δώσει το έδωσε. Τώρα παλεύει για την ίδια του την ύπαρξη και δεν έχει την παραμικρή δυνατότητα, ακόμα κι αν ήθελε, να παραχωρήσει κάτι, έστω και ψίχουλα. Σε κανέναν δεν θα χαρίσει τίποτα.
Για το λαό τα μέτρα είναι συνεχή, θα παίρνονται κι άλλα, ανεξάρτητα απ’ τους όποιους οικονομικούς δείκτες και προόδους παρουσιάζει η κυβέρνηση, όπως το πλεόνασμα που προαναγγέλλουν. Είναι καθαρό ότι αυτό που διακυβεύεται στις όποιες διαπραγματεύσεις δεν αφορά τα λαϊκά προβλήματα, αλλά ποιες και με τρόπο ρυθμίσεις θα υπάρχουν για τα μονοπώλια, για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Αυτό είναι και το πάπλωμα για το οποίο σφάζονται ΝΔ-ΠΑΣΟΚ απ’ τη μια και ΣΥΡΙΖΑ απ’ την άλλη. Διαφωνούν στο τρόπο διαχείρισης της κρίσης, στο μίγμα της πολιτικής που ακολουθείται, στο αν θα ακολουθήσουμε το γερμανικό ή το αμερικάνικο μοντέλο.
Επιτακτικό καθήκον σήμερα είναι η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος. Να βάλουμε φραγμό στην υποχώρηση που έχει τις προηγούμενες δεκαετίες. Δουλεύουμε καθημερινά να γίνονται εγγραφές, να μαζικοποιούνται τα σωματεία, να παίρνονται αποφάσεις απ’ τους ίδιους τους εργαζόμενους. Ν’ αλλάξει ο συσχετισμός δύναμης, που σήμερα εκφράζεται με την πλειοψηφία των δυνάμεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σε σωματεία και ομοσπονδίες. Δεν αποτελεί αλλαγή αυτό που συμβαίνει σε πολλά σωματεία με μεταγραφές συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ στο ΣΥΡΙΖΑ ή με τις δήθεν συγκρούσεις της ΠΑΣΚΕ με το ΠΑΣΟΚ. Αυτές οι δυνάμεις, αυτές οι πλειοψηφίες είναι κυβερνητικές και εργοδοτικές, δεν αλλάζουν, όπως δεν αλλάζει η κατάσταση αν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ αναδειχθούν πλειοψηφία σε σωματεία και ομοσπονδίες.
Μπαίνουμε με αισιοδοξία σε μια πορεία δράσης 5 χρόνων, ώστε τα 100 χρόνια απ’ την ίδρυση του Κόμματος να τα τιμήσουμε έχοντας κάνει μεγάλα βήματα στην ανασυγκρότηση του εργατικού ταξικού κινήματος, στην οικοδόμηση της λαϊκής συμμαχίας, στην ισχυροποίηση του κόμματος. Το ίδιο αταλάντευτοι, περισσότερο ατσαλωμένοι στην υπόθεση του σοσιαλισμού-κομμουνισμού».
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass