ΠΟΥ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΑΥΤΗ Η ΝΟΔΕ ΝΔ ΛΑΡΙΣΑΣ

Προβληματίζει η μικρή προσέλευση των «γαλάζιων» στις κάλπες

Δημοσίευση: 26 Νοε 2013 1:54 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:05
 
Του Γιώργου Ρούστα
Υποτονική ήταν η συμμετοχή των στελεχών της ΝΔ Λάρισας και στις εκλογικές διαδικασίες για την εκλογή των 10 θεματικών τομεαρχών, που διεξήχθησαν στα γραφεία της ΝΟΔΕ στη Λάρισα. Μπορεί το κόμμα να μην ανακοίνωσε τον αριθμό των μελών που προσήλθαν στις κάλπες, (το ίδιο συνέβη και το προηγούμενο Σαββατοκύριακο για τη συγκρότηση της ΝΟΔΕ), ωστόσο αποτελεί... κοινό μυστικό η μικρή συμμετοχή των «γαλάζιων» στις εσωκομματικές εκλογές.
Όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς και στη σχετική φωτογραφία που τραβήχτηκε λίγο πριν τη 1 τα ψηφοδέλτια ήταν λίγα, αν και στελέχη της ΝΟΔΕ δήλωσαν στην «Ε» πως «το απογευματάκι η κίνηση αυξήθηκε αισθητά». Το πόσο θα το μάθουμε πολύ αργότερα, καθώς το κόμμα δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε ανακοινώσεις πανελλαδικά με τη λήξη όλων των εκλογικών διαδικασιών (εκκρεμεί η εκλογή του προέδρου της ΝΟΔΕ).
Όσον αφορά στους παράγοντες που... ευθύνονται για τη μη αθρόα προσέλευση των ψηφοφόρων της ΝΔ στην κάλπη, το κόμμα στη Λάρισα ανεπίσημα δεν αποκλείει το μήνυμα δυσαρέσκειας των στελεχών του για την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική, αλλά τονίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι «η λύση δεν είναι η αποχή, αλλά η συμμετοχή».
Η επίσημη εξήγηση της ΝΟΔΕ ΝΔ Λάρισας για το υποτονικό κλίμα των εκλογών και στους θεματικούς τομεάρχες είναι ότι «η έλλειψη ανταγωνισμού, καθώς σε κάθε τομέα υπήρχε ένας και μόνος υποψήφιος έπαιξε τον ρόλο του και δεν υπήρξε η κινητοποίηση που συνήθως παρουσιάζεται μεταξύ αντίπαλων στρατοπέδων. Ακόμη το γεγονός ότι ένας Νεοδημοκράτης από την επαρχία έπρεπε να ταξιδέψει, υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες στη Λάρισα, όπου τοποθετήθηκε η μία και μόνη κάλπη, ξοδεύοντας χρόνο μα κυρίως χρήμα, για μία διαδικασία που εκ των προτέρων ήταν δεδομένα τα αποτελέσματα, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Ας μην ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι βρέθηκαν στις κάλπες και την προηγούμενη Κυριακή για τη ΝΟΔΕ».
ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΟΔΕ
Το πιο κρίσιμο κρας τεστ για το κόμμα σε τοπικό επίπεδο θα είναι ασφαλώς η προσέλευση των γαλάζιων στις εκλογικές διαδικασίες της προσεχούς Κυριακής για τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ. Ακόμη κι ένας να είναι ο υποψήφιος (βλέπε σημερινό πρόεδρο Δημήτρη Παπαευθυμίου), σαφώς η μαζική συμμετοχή των στελεχών του κόμματος αποτελεί στοίχημα για την ηγεσία του κομματικού μηχανισμού, ώστε στην πορεία να μην υπάρξουν φωνές αμφισβήτησης του έργου και της δράσης του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξει και μια δεύτερη υποψηφιότητα, αρκεί ο …μνηστήρας να καταφέρει να συγκεντρώσει 30 υπογραφές που θα τον προτείνουν για το παραπάνω αξίωμα (20 υπογραφές χρειάζεται ο νυν πρόεδρος). Κοντός ψαλμός αλληλούια, αύριο. Τετάρτη βράδυ, εκπνέει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass