ΧΘΕΣ Η ΚΗΔΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Ο Τύρναβος αποχαιρέτησε τον μαέστρο του

* Ν. ΜΑΛΑΚΟΣ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Δημοσίευση: 22 Νοε 2013 2:10 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:02
ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Έφυγε από τη ζωή μετά από σύντομη μάχη με την επάρατο ένας εξαίρετος άνθρωπος της μουσικής με πολλές περγαμηνές στο διάβα της ζωής του. Μουσική την οποία υπηρέτησε πιστά για πολλά χρόνια. Ο μαέστρος μας Κυριάκος Αντωνάκος, ο δημιουργός της Φιλαρμονικής του Δήμου Τυρνάβου το 1964 δεν είναι πια κοντά μας.
Από προχθές το βράδυ η δυσάρεστη είδηση κυκλοφορούσε στον Τύρναβο αλλά και στην πόλη της Λάρισας από στόμα σε στόμα προκαλώντας θλίψη αλλά παράλληλα και σεβασμό σε έναν πραγματικό λάτρη της μουσικής και του Τυρνάβου.
Η κηδεία του Κυριάκου Αντωνάκου έγινε χθες στις 2.30 το απόγευμα, από τον μητροπολιτικό ναό της Παναγίας Φανερωμένης Τυρνάβου χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου.
Η νεκρώσιμος πομπή ξεκίνησε από την είσοδο της πόλης συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Τυρνάβου και με κατεύθυνση το ναό. Κατά τη διάρκεια της εξοδίου ακολουθίας παρουσία πλήθους κόσμου και μέσα σε κλίμα συγκίνησης όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν στο έργο και τη σπουδαία πορεία, αλλά και προσφορά στην κοινωνία, του μεγάλου μουσικού.
Μιλώντας βαθύτατα συγκινημένοι ο σεβασμιότατος μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Νίκος Μαλάκος, ο τέως δήμαρχος Τυρνάβου κ. Δημήτριος Νασίκας, αλλά και το μέλος της Φιλαρμονικής δ. Κωνσταντίνα Παπαπαναγιώτου, τόνισαν όλοι ότι αποχαιρετούν έναν άξιο άνθρωπο ο οποίος πρόσφερε στον τόπο και που όσοι τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του έχουν να καταθέσουν μόνο θετικές μνήμες.
Σε ένα μικρό δείγμα σεβασμού στην προσωπικότητα και την προσφορά του Κυριάκου Αντωνάκου η κηδεία του τελέστηκε με δαπάνη του Δήμου Τυρνάβου.
ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ
Ο Κυριάκος Αντωνάκος γεννήθηκε στις 10 Ιουνίου του 1937, η καταγωγή του ήταν από τη Μάνη. ΄Ηρθε στον Τύρναβο το 1964, επί δημαρχίας Δημητρίου Νασίκα και ανέλαβε τη στελέχωση της Φιλαρμονικής του Δήμου Τυρνάβου μετά τη δωρεά 25 μουσικών οργάνων από τον δωρητή Σταύρο Καράσσο. Ήταν καθηγητής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από το 1979 έως το 1996.
Το 1976 έφυγε από τον Τύρναβο και επέστρεψε μετά από πρόσκληση του τότε δημάρχου κ. Δημητρίου Κουγιώνη για να επανασυστήσει τη Φιλαρμονική. Διετέλεσε μαέστρος της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου και του Δήμου Νέας Ιωνίας. Δίδαξε σε πολλά ωδεία και κατείχε πτυχία από το Εθνικό Ωδείο και την αναγνώρισή του το 1977 με τα τραγούδια «Καρδιά μου το βήμα κόψε» και το «Ριζικό».
Ο αείμνηστος Κυριάκος Αντωνάκος υπήρξε από τα πρώτα μέλη της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαρισαίων, συνεργάστηκε με πολλές προσωπικότητες του μουσικού χώρου και δίδαξε στο παρελθόν πολλούς νέους και νέες οι οποίοι σήμερα είναι διακεκριμένοι στον χώρο της μουσικής.
Η Φιλαρμονική του Δήμου Τυρνάβου συνόδευσε τον μεγάλο άνδρα στην τελευταία του κατοικία υπό τη διεύθυνση του μαθητή του και ταλαντούχου μουσικού Θέμη Σαμαντζή, νέου μαέστρου της Φιλαρμονικής του Δήμου Τυρνάβου, μέσα σε κλίμα συγκίνησης.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass