Διαμαρτυρία αγροτών σε ΕΛΓΑ-ΟΠΕΚΕΠΕ

Δημοσίευση: 21 Νοε 2013 15:30 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:01

«Προθέρμανση» για τα «μπλόκα» του Ιανουάριου, όπως οι ίδιοι δηλώνουν, κάνουν Θεσσαλοί αγρότες, οι οποίοι σήμερα πραγματοποίησαν παραστάσεις διαμαρτυρίας στον γραφεία του  ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΕΛΓΑ στην Λάρισα όπου κατέθεσαν και σχετικά υπομνήματα.

Αιχμή το δόρατος του νέου κύκλου αγώνων, όπως επεσήμαναν στελέχη της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, τα κόκκινα δάνεια της πρώην ΑΤΕ και ο φόρος στα αγροτεμάχια, καθώς, υπάρχει κίνδυνος να βγούνε σε πλειστηριασμό πολλά ακίνητα και χωράφια. Ενώ αναφερόμενοι σε διώξεις που ασκήθηκαν εναντίον τους για τις περσινές κινητοποιήσεις, τονίζουν πως «δεν πρόκειται να τους πτοήσουν».

Στο πλαίσιο του νέου κύκλου κινητοποιήσεων έχει προγραμματιστεί εξάλλου μεγάλη πανθεσσαλική συγκέντρωση στις 10 Δεκεμβρίου στην Λάρισα ενώ το μέλλον των κινητοποιήσεων θα κριθεί από την διάθεση των αγροτών και από τις απαντήσεις που θα λάβουν από την κυβέρνηση στα αιτήματα τους.

Στο υπόμνημα που κατέθεσαν σήμερα στον ΕΛΓΑ της Λάρισας, εκ μέρους των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας, οι αγρότες δηλώνουν ότι παλεύουν να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ και να «είναι αποκλειστικά κρατικός φορέας με πλήρη ασφάλιση αγροτικής παραγωγής και κεφαλαίου από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους και αποζημιώσεις 100% των ζημιών».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass